Acasa » Cafeaua la ceas de iarna, o amintire faina

Cafeaua la ceas de iarna, o amintire faina

Iubesc cafeaua, dar cafeaua nu oricum, ci cafeaua cu emotie si pentru asta am scris o amintire despre  cafeaua iarna, caci cafeaua  la ceas de iarna, o amintire faina. Comentariul meu de la domnisoara cu Scufita
Cafeaua  iarna e facuta ca sa-i contempli pe oameni, te-as privi prin aburul ei usor si-as incepe sa-ti spun o poveste de la alta cafea bauta in sala de asteptare a unei gari in mijlocul iernii. Era mijlocul lui decembrie, sarbatorile veneau in fuga, iara eu plecam sa vizitez o prietena undeva langa Vaslui, raspunzand rugamintii si dorului ei cu o prezenta vie. Urma sa fie pentru amandoua unul dintre cel mai frumoase Craciunuri. Am pus in punguta pentru cadouri o carte, Codul bunelor maniere, stiam cat si-o doreste si am pornit la drum sfidand frigul, aminarea sinelor blocate si mai ales raceala care ma sugruma. Trebuia sa o vad pe Anca.

 

Calatoria decurgea lin, mie imi era gandul la cafea, caci iubesc cafeaua.

Eeram alaturi de niste domni foarte prezentabili care aveau sa taca mult timp, aveam senzatia ca-i un pact taciturn care urmeaza asi avea solutionarea undeva la o sedinta. Nedorind sa tulbur linistea m-am refugiat in revista cu rebus.
La Brasov trebuia sa cobor pentru a-mi astepta legatura. Asta presupunea vreme indelungata si era nevoie sa-mi suplimentez rezerva de apa si inca un lichid cald, am optat pentru un cappuccino si de la dozator m-am dus in sala de asteptare in cautarea caldurii. Lumea somnoroasa, ametita de vartejul drumurilor isi cauta asemeni mie refugii, rar erau oamenii care infiripau conversatii.Pe scaunul de langa mine nu era nimeni, ma molesisem de-a dreptul cand aparu un domn intre doua varste cu o geanta mare in mana care ma privea surazator din spatele a niste ochelari. Liber? Ma intreaba, ii zambesc drept raspuns. Se aseaza si isi face de lucru cu geanta, care avea si cateva ziare puse deasupra. Tu ce vrei de Craciun? Rasuna alta intrebare ca din senin.
Suna a cliseu, ii spun, dar as vrea sa fiu fericita. Dar de ce cliseu? Fericirea e o ceasca de cafea, in ea ai trecutul, prezentul si viitorul viselor tale. Te invit la o cafea. Fac ochii mari dar nu refuz si ma scotocesc prin buzunar dupa maruntis.Ma refuza si pleaca urmand sa-l vad in mana cu doua paharele. Poftim, ai sa simti cum caldura urca in tine si o sa capeti putere sa visezi. Puterea sa fii fericita!

***Va astept si pe pagina de facebook a blogului pentru o apreciere si o discutie in plus.

sursa foto internet

Tags:

2 thoughts on “Cafeaua la ceas de iarna, o amintire faina”

  1. Pingback: Cafea cu aroma de domnisoara - Roxana Trandafir

  2. Pingback: Cafea cu aroma de domnisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *