Ai repartitor, esti condamnat de raceala

Ai repartitor, esti condamnat de raceala

Ai repartitor, esti condamnat de raceala. Nu considerati ca acele noi repartitoare de caldura aduc confortul si in casa si in buzunar, ai repartitor esti comdamnat, racesti.
Asa se intampla si in blocul meu. Avem repartitoare demult, dar abia acuma le-am descoperit cu totii inutilitatea. Cand le-am montat credeam ca am descoperit secretul facturilor mici la intretinere si controlul absolut asupra caldurii din casa. Ei, era doar o iluzie buna de muls bani pentru doua firme: una cea care le-a montat, a doua care le citeste. Nimic nou pentru tarisoara asta draga.

Ai repartitor, esti condamnat de raceala. Fugiti de acele stupide reparitpare de caldura.

Acum, dupa o iarna lunga si obositoare, noi contorizatii am sesizat ca suferim de frig din cauza caloriferelor vechi care nu se incalzesc complet si avem facturi mai mari si viroze mai multe decat vecini de vis a vis care nu-s deloc contorizati. In apartamentele lor e o sauna placuta incat poti sa porti tricouri si sa simti ca-i vara, ba chiar iti vine sa iei fereastra jos sa iasa caldura afara.
Revoltati ne-am dus cu totii la administrator sa ne plangem cu nasul in batista si cu portofelul subtiat, dara situatiunea a ramas la fel.Ba chiar mai rau. Raspunsul lui a fost: “Nu eu va administram cand ati pus repartitoare, daca nu va convine dati-le jos”
Si daca le dadeam jos tot noua avea sa ne fie rau, apartamentul ramanea necontorizat si plateam toate pierderile.
Dar pe cine ajuta aceasta inovatie cu repartitoare de caldura?
-o anume firma ce in acest moment are pe piata monopol si se ocupa de instalarea lor, citirea si facturarea consumului.
-o parte si bugetul local,
dar prea putin termocentrala care e pe ‘moarte”.
Noi ceilalti apelam la sticle cu apa calda, bai cu sare, cojoace si aragazuri pornite pe toate ochiurile. Dar totusi nu le dam jos,

sursa foto google

Share

One thought on “Ai repartitor, esti condamnat de raceala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: