Sunt si eu un numar in agenda ta

Sunt si eu un numar in agenda ta

M-ai uitat in agenda ta telefonica, mi-am dat seama azi cand mi-am luat telefonul in mana. Azi mi-am aerisit agenda telefonica, avea prea multe nume si numere pe care mi le aminteam cu greu, nici nu mai stiu cand am schimbat cu aceia al caror nume il citeam un mesaj sau am legat o conversatie. Venise timpul unei schimbari care sa pastreze ordinea prezentului.
Aveam 150 de numere, dar desfasurarea crescatoare a literelor imi crea un disconfort si nu o mai recunosteam.”Gata, imi zic, fac grupuri grupulete” Si incep.
– Internautii cel mai mic grup, sunt doar cativa care au spart zidul de neincredere si m-au convins ca merita mai mult de o conversatie chiar si pe nevazute.
– La indemana: Zidarul, strungarul, geamgiul instalatorul, cosmeticiana, manichiurista, Upc-ul, taxiul, psihologul, doctorul de familie si stomatologul.
– Colegii-doar pentru cazuri urgente si necesare, altfel de neapelat.
– Doctorii – ma asteptam ca asta sa fie cel mai numeros, dar se pare ca pot sa ma insel.
– Prietenii au fost cei mai numerosi, vreo 30 ei toti.
– Rudele-pentru nunti, cumetrii, botezuri si pomeni, cum altfel?
– Nelipsitii-aici sunt 7 carora pot sa le tulbura si somnul cu rugamintile mele.
Si poate cel mai interesant grup:
– Obligatoriii pentru care sunt purtatoarea de cuvant a alor mei datorita diplomatiei mele. Oamenii care nu fac placere nimanui, dar cu care trebuie sa vorbesti.
***
Dupa o examinare atenta m-am declarat multumita de rezultatul celor 40 de minute petrecute cu telefonul in mana. Apoi, aproape involuntar, am dat curs intrebarilor ce-mi veneau in minte. Cati dintre cei 150 ma mai pastreaza in telefon? Cine isi mai aminteste ziua mea de nastere? Cum arata ultima conversatie in mintea lui “x” cu care n-am vorbit de mult? Nu trebuia sa sterg vreunul? Cati din grupul nelipsitilor isi va pastra locul la anul? Pentru cine sunt la randul meu nelipsita? Pentru cine doar un numar in agenda?
Desi epidemia telefoanelor ne-a cuprins pe toti de la cele mai mici si mai imposibile varste pana la diferite grade ale evolutiei de orice fel, eu tot mai cred ca telefonul e un obiect de lux pentru ca nu multi reusesc sa-l si foloseasca. Eu nu ma numar printre ei, sunt doar o egoista, ceea ce reiese si din atitudinea ta fata de mine. Sterge-ma din agenda ta telefonica.
agenda ta telefonica

**Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

Sursa foto google

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: