Mai sunt si medici intre oameni!

Azi vorbesc despre medici, despre medici buni. In dimineata asta am plecat spre doctorul de familie sa ii prezint umflaturile mele. Un vant turbat rascolea in gandurile mele cu furie. M-am ingropat in sal si am pasit mai departe pana in pragul clinicii. Am fost prima, asteptarea care mi-e atat de nesuferita nu mai era necesara netrebuind sa cedez in fata vreunui batran sau a unei melite, doar pentru ca aveau gura mai mare.
M-am asezat pe scaun si-am rasfoit cu rabdare pliantele cu suplimente naturale pentru prevenirea cancerului. Nu dupa mult timp usa s-a deschis si asistenta ursuza ma intreba daca doresc si reteta sau doar un consult. I-am confirmat consultul si m-am intors la pliante. Doua minute au trecut si m-a chemat inauntru.
Zambitoare si toata in alb doctorita ma invita sa stau jos, colegul ei, ambulantierul, o pusese in tema inca de ieri si o avertizase ca vin. Am zambit ca pentru mine si i-am multumit in gand, un alt gest mai mult decat uman ce nu a ramas doar la stadiu de promisiune.
Ii arat foile de la Danaila si ma indruma spre neurolog. Ii restitui ce imi daduse din fisa pentru xeroxare, ii spun de pierderea buletinului si a carnetului de asigurat, verifica datele si completeaza ceva intr-o hartie.
Urmeaza povestea pe care am spus-o si ieri. Imi vede gatul umflat si lanseaza supozitia de hipotiroidism, imi examineaza atent si mainile si picioarele. Isi manifesta nemultumirea pentru prezenta nodului in gat. Imi ia tensiunea.La 13 cu 9 imi spune sa renunt la orice cafea solubila chiar si 3-1, preferabil ar fi pentru o naturala slaba cu lapte sau un ceai cat mai natural. Ii spun de preferinta pentru cel verde si se declara multumita.
Ajungem la alimentatia sarata, ii spun ca in ultimul an sarea a cam plecat din preferintele mele. Un alt lucru pentru care ma felicita.

Imi face o trimitere si imi da numarului unui endocrinolog sa merg la sigur.

Imi face o alta trimitere spre neurologie si ajung sa ii povestesc despre exercitiul la sala. E multumita, dar ma sfatuieste sa nu fac un efort pana nu dispar umflaturile. Inainte de-a pleca vad cum cauta in telefon un numar de telefon, era al maseurului ei, tocmai indicat pentru problema mea musculara.
Vine alaturi de mine sa-mi deschida usa necontinandu-si urarile pana nu ma mai vede.Ma indrept spre iesire usurata de o povara cat un sac cu caramizi. Afara nici vantul nu mai era asa de taios.
O data ajunsa acasa sun la numarul endocrinologului, la timp, pentru ca, din 15 ale luni e in concediu legal. Imi spune unde o gasesc maine dimineata si incearca sa ma linisteasca spunandu-mi ca hipotiroidismul poate fi tinut sub control.
O sun si pe doctorita de la neuro, ma programeaza pentru joi ca sa nu sar dintr-o cladire in alta maine dimineata. Inchid si in timp ce-mi pun actele in ordine un gand, ca o alinare, imi vine in minte.
Mai exista doctori cu inima in Romanica,
Mai sunt si medici intre oameni!Medici buni.
.
sursa foto

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: