Nunta in cer de Mircea Eliade. Placerea recitirii romanului asta a fost pentru mine reconfortanta ca o cana de ceai bauta inainte de culcare aducandu-mi doza necesara de emotie pentru o meditatie adanca inaintea unui somn linistit.
Povestea centrata pe ideea idealului feminin si a cautarii continue a iubirii o are in centru pe Ileana, o femeie frumoasa a carei gratie cucereste doi barbati pe care dupa moartea ei viata ii va pune fata in fata.
Pe primul il afla inca din adolescenta in toiul ratacirilor si a devenirii ei ca femeie si pe al doilea cand deja se afla in plina maturitate, desavarsita, dar neimplinita si nerodnica.
Nunta in cer de Mircea Eliade
Pentru primul dintre ei, Lena este ca o curiozitate satisfacuta aproape in totalitate dupa casatorie, dar care nu poate sa intretina focul pasiunii iar legatura dintre cei doi se destrama treptat, iremediabil rupandu-se atunci cand femeia refuza sa faca un copil pentru care nu era implinita. Divortul o ajuta sa dispara parca de tot din forma s-a fizica.
Pentru ca mai tarziu sa-l regaseasca pe Andrei Mavrocordin
De care sa se indragosteasca si sa-si doreasca a-i darui un copil. Lucrurile insa nu decurg spre limanul fericirii tocmai pentru ca si barbatul si femeia au teluri diferite. Ea pentru el e o muza in opera-i de scriitor, el pentru ea un salvator care o va ajuta sa-si implineasca rolul de mama.
Din pacate nici unul din deziderate nu se implineste tocmai pentru ca nu reusesc sa comunice. Dupa cel de-al doilea esec femeia dispare de data aceasta pentru totdeauna.
Nici macar una dintre cele doua incercari nu sunt sortite succesului tocmai datorita lipsei de conexiune dincolo de forta fizica a iubiri a celor implicati in relatii.
Fascinant la ceea ce tocmai am pomenit e neobosita cautare a perfectiunii atat telurice sub forma unei rodiri trupesti, cat si a unei iubiri ideale asezate pe culmea supremului.
***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.
Sursa foto internet