Ce ar trebui sa fac pentru prietenii mei?

Ce ar trebui sa fac pentru prietenii mei?. Cele mai multe dintre prieteniile mele dureaza, sunt poate reperul cel mai important in relatiile interpersonale. Le acord timp, rabdare, incredere si-o doza mare de sentiment. Asa e si firesc pentru o fiinta ca mine.
Dar… cu toate astea exista zile, ca si astazi, cand ma simt agasata.
Prietenii mei incurca disponibilitatea cu dispozitia la voia lor oricand si oricum.
In dorinta ei de a primi o parere cat mai repede pentru problema cu care se confrunta prietena mea uita sa ma intrebe daca am putin timp? Daca nu cumva am si eu o dilema de solutionat? Si daca treaba mea mai poate sa astepte?
Ma suna insistent ca un ceas desteptator, din cinci in cinci minute, ca sa ma intrebe daca am inteles ce-avea sa-mi spuna. Incercarile de-a o face sa priceapa ca si eu am ceva de dus la capat nu au avut nici un succes.
Acum m-am asezat in fata tastaturii cu ochii la zapada proaspata si-am decis sa-mi las nervozitatea pentru ratiune macar pentru cateva minte.Si ce-am realizat nu-mi place:
Este vina mea ca sunt prea moale in unele conversatii, cedez prea usor pentru a asculta fara a mai apuca sa fiu pe deplin inteleasa. Mi-ar trebui putina fermitate atunci cand cuvintele mele nu isi mai au locul in dialog.
Intotdeauna dau intaietate celuilalt si ca si acum, nu e mereu momentul.

Ce ar trebui sa fac pentru prietenii mei?

Fac compromisuri cu mine insami atunci cand e vorba de propriul timp, mi se pare ca asa le dau prea mult si-oricum se risipeste.
Din timpul asta prea mult rezida oboseala, sunt lasata de multe ori fara putere de catre cei ce devin involuntar vampiri energetici.
Compasiunea si intelegerea nu ma ajuta prea mult daca nu stiu sa le stapanesc, am atras cu o forta magnetica persoane care tin sa se despovareze in fata mea de incarcaturile lor urmand bineinteles sa le preiau in mod inconstient tocmai datorita modului in care ma raportez la ele.
Pentru prietenii mei sunt o mica inteleapta, dar uneori si gandurile mele mai trebuie eliberate.
Reconsiderand situatia de mai devreme, este rezultatul a ceea ce eu am generat.Ar trebui sa nu mai las pe nimeni sa ma acapareze. Sa rescriu forma de burete pe care am luat-o acum intr-una de fotolii, intotdeauna cedand un loc si pentru mine.
sursa foto https://storiesandetc.wordpress.com/

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: