Cu consideratie despre o Doamna doctor neurolog

Cu consideratie despre o Doamna doctor neurolog . Cum am vizitat spitalele destul de des nu este o plăcere să mă întorc la ele excepţia fiind, însă controlul la neurologie. Deşi vizitez această secţie de ani de zile până să o întâlnesc pe Lavinia Bertalan era doar o rutină.
Oricât de bizar ar părea, nici unul dintre medicii ce m-au examinat înaintea dânsei nu mi-au stabilit un tratament permanent cu toate că boala mea neurologică intra în rândul celor grave. Tratată cu superficialitate ori etichetată cu “caz clasic” am fost lăsată pe banca de aşteptare parcă prea mult timp. Totul s-a schimbat după internarea la profesorul Danaila când am decis să înlocuiesc ceva şi am început cu medicul curant.La doar o uşă distanţă de cea de dinainte era doamna Lavinia Bertalan.
Această doamnă doctor nu doar că mi-a dat un tratament pe care trebui să-l urmez tot restul vieţii, dar m-a şi înconjurat cu o afecţiune aproape maternă.
Tonică, plină de viaţă, comunicativa, caldă şi foarte pasionată de meseria ei, Lavinia Bertalan mi-a schimbat în 4 luni viaţa în bine.
Deşi medicaţia este foarte scumpă, deşi trebuie să mi se spargă multe vene ca să duc la capăt injecţiile cu Celebrolisyn, nimic nu m-ar putea face să renunţ la ea. Ştiu încă dinainte ce mă aşteaptă din punct de vedere bănesc şi în timpul curei injectabila, doamna doctor mereu mă avertizează asupra preţului, asupra posibilelor kilograme pe care le pot câştiga la greutate, sau asupra eficienţei metodei intravenoase. Niciodată, însă nu am auzit-o făcând promisiuni hazardate sau ilustrând un viitor perfect, întotdeauna doamna aceasta spune doar ceea ce ştie că poate să acopere cu prescripţia şi recomandările de recuperare. Politica aceasta a paşilor mărunţi nu-mi da nici mie false speranţe şi îmi motivează fiecare rezultat de care mă bucur cu o mai mare intensitate.
Ieri am mers să o văd după cum stabilisem. Întârzia în camera asistentelor şi-a trebuit să aştept mult, nu am simţit de fel corvoada statului degeaba şi nici durere deşi stăteam în picioare şi asta pentru că, femeia ce urma să vină mă stimulase doar auzind-o vorbind de departe.
O să-mi rămână în minte probabil pentru totdeauna că, atunci când a venit spre cabinet şi mă văzut nu a mai stat să descuie, ci s-a oprit să mă întrebe cum mă simt.
Intrată înăuntru i-am dat o floare şi ceva dulce, bucuria i-a fost aşa de vizibilă încât m-am molipsit. Povestind despre evoluţia mea am văzut-o încă o dată fericită.
Când am ieşit aveam un alt tratament, tot foarte scump, dar mai puternic şi un chef nebun să alerg pe câmp. Doamna doctor îmi dăduse şi porţia necesară bunei dispoziţii.
Despre această femeie doctor nu există calificate suficiente, nici destule cuvinte de mulţumire, nici mod de a descrie veselia ce o caracterizează. E ca un mic vulcan cu erupţii de ghirlande. Fiecare clipă parcă-i sărbătoare dacă o priveşti.
Ştiu că nu veţi citi aceste rânduri doamnă, dar pentru dumneavoastră le-am scris.Cu toată sinceritatea vă spun La mulţi ani la ceas aniversar, să vi se întoarcă în suflet însutit binele dăruit celorlalţi şi totodată mulţumesc cu toată fiinţa mea pentru că nu m-aţi mai lăsat la coada aşteptării infinite.
doctor neurolog
sursa foto

Share

One thought on “Cu consideratie despre o Doamna doctor neurolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: