“E mai bine să nu ştie ce o aşteaptă”

Rate this post

“E mai bine să nu ştie ce o aşteaptă”. Fetiţa prietenilor mei trebuie să fie operată pentru extirparea unui furuncul. Toate demersurile pentru asta au fost făcute, mai puţin pregătirea psihică a domnişoarei, care nu-i deloc mică la cei 13 ani ai ei.

Acum într-o discuţie rapidă cu mama ei am aflat că nu ştie cum să-şi pregătească fata preferând să-i spună doar că va fi operată ca să nu o sperie cu “ce o aşteaptă”.

Nu am reuşit să dezvolt un dialog pentru a o convinge de contrariu prin urmare mă rezum la a scrie doar aici ce gândesc.

  • Un copil la 13 ani are curiozitatea firească de-ai ştii ce se întâmplă cu el într-o astfel de situaţie.
  • Prezentarea ei într-o lumină catastrofala va instala o panică generalizată, dar nu mai puţin o poate face şi trecerea sumară peste subiect a cărui consecinţe copilul le va simţi abia după.
  • Lipsa de comunicare evidentă şi neîncrederea în capacitatea copilului nu fac decât să tensioneze relaţia într-un moment post traumatic.
  • Există riscul ca fata să nu înţeleagă ce înseamnă spitalizare, covalescenta ori recuperare atunci când este pusă fără informaţii solide în faţa lor, fiind o fire expansivă va sta cu greu locului atunci când chiar va fi nevoie.
  • De aici multe alte repercusiuni urâte asupra viitoarelor întâmplări.
    Din păcate tributul pe care-l plătim noncomunicării are efecte pe termen lung şi foarte lung pe care uneori singuri le transformăm în dezastre familiale.

Sursa fotoLasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: