Acasa » Rolul comunicării în doi

Rolul comunicării în doi

  • by
rolul comunicarii

Rolul comunicării în doi. Am trecut printr-o relaţie dureroasă cu suişuri şi coborâşuri pe care, însă mi-o asum cu bune şi rele ca fiind o lecţie ce m-a învăţat multe. Deşi nu mi-e deloc uşor să-mi refac echilibrul pot să afirm fiind ferm convinsă că, a fost o etapă pozitivă în evoluţia mea emoţională.

În menţiunile trecute cu privire la relaţia mea am spus că bărbatul poate iubi şi pentru bani şi că atunci când lucrurile nu merg trebuie să fim atente la toate semnalele de alarmă, acum scriu articolul ăsta ce va părea rupt din revistele pentru femei mai mult pentru a mă elibera de energia acumulată, care, văd pe zi ce trece ca e ca un nod în gât şi este o consemnare a celor dobândite.
O relaţie bună îşi pune bazele încă de la început. Primul semn că lucrurile vor merge este “acel ceva”pe care bărbatul de alături îl are sau nu. Femeia simte asta de la prima întâlnire. Dacă intuiţia şi sufletul spun că “el e” atunci relaţia cu siguranţă va fi una reuşita pentru că amândoi aveţi aceeaşi lungime de undă.
Dacă se întâmplă că bărbatul să nu fie însemnat cu “acel ceva” care să-l aproprie ar fi mai bine să nu te hazardezi într-o legătură cu el. Aceasta nu va dura pentru că nu este susţinută de o punte comună.
Dialogul direct şi deschis nu va arunca în situaţii iremediabile. Încă de la debut este bine să aveţi o relaţie deschisă şi sinceră, încă de la început trebuie să exprimi clar ce te deranjează sau nu îţi face plăcere să vedem la el. Lucrurile spuse direct şi clar pe un ton amiabil, nu sub imperiul nervilor, vor consolida comunicarea şi te vor ajuta să eviţi repetarea momentelor neplăcute.
Dacă această discuţie este amânată de dragul lui sau de a nu strica ceva ea nu va avea acelaşi rezultat creându-se situaţii iremediabile care vor fi foarte greu de depăşit.
Nu este de ajuns să îl cunoşti doar pe el. Trebuie să-i cunoşti şi prietenii sau familia după un anumit moment dat. Trebuie să ştii ce fel de oameni îl înconjoară, din ce mediu provine, în ce anturaje îi place să se integreze. Cel care evita sau ezită să te introducă în cercul lui înseamnă că are ceva de ascuns.
S-ar putea ca omul pentru care ai sentimente să fie cu totul altul în faţa celor cu care vine din trecut.
Prietenii sunt prieteni şi trebuie respectaţi. Timpul lui dedicat celorlalţi este dreptul său la viaţa de dinainte pe care tu, femeia cea mai importantă, nu poţi să i-l iei. Lasă-l să iasă, să întreţină legături. Să nu simtă nici o ruptură între relaţiile amicale şi pe cât se poate integrează-te între ei făcând la fel cu prietenii tăi.
Pasiunea nu e suficientă, e nevoie şi de sentimente. O relaţie înflăcărată se termină acolo unde a început patosul, în intimitate, pentru că lucrurile să meargă este nevoie să fie presărată şi cu sentimente.
Regula tăcerii într-o ceartă. Nu este cazul să ai mereu ultimul cuvânt într-o situaţie tensionată, când îţi dai seama ce se întâmplă taci şi lăsa starea să revină la normal. Faceţi din asta o regulă, cine realizează că s-a atins un apogeu al conflictului să tacă. Totul se va remedia pe un ton calm după. Nu există relaţii fără certuri, ele nu trebuie evitate, doar aplanate.
Nu renunţa la argumente pentru a nu crea un conflict. Spune-i argumentat absolut tot ce nu merge sau nu-ţi place sau ai vrea să schimbi după o ceartă. Nu te teme că va reizbucnit dispută, fi fermă şi clară. Nu renunţa să îţi spui punctul de vedere.
Cere-i timp pentru tine/fă-ţi timp pentru el.

Este important foarte important să fiţi împreună cât va permite timpul. Organizaţi-vă în aşa fel încât să interacţionaţi mai mereu.

Stabiliţi-vă proiecte de viitor. Dacă este o relaţie serioasă are nevoie şi de ceva spre care să tindă, aşa că dragă femeie, nu ezita să-i spui că ai vrea să vorbiţi despre ceea ce vine.
Nu îl stresa cu subiectul “copii” prea mult. Fie că îşi doreşte fie că nu vrea copii, un bărbat nu trebuie “ameninţat” cu asta niciodată.
Dacă aduci în discuţie constant subiectul copii în mintea lui se vor crea frustrări care abia după vor deveni conştiente. Lasă lucrurile în voie, dar fi sigură că vă doriţi acelaşi lucru.
Nu-ţi ignora raţiunea dacă nu merge. Chiar şi în cazul legăturilor durabile este posibil ca un lucru să nu meargă.Ca şi la prima întâlnire cu “acel ceva” femeia simte când nu e în regulă.
De preferat ar fi să nu-ţi înăbuşi acel avertisment inconştient, ci să-l urmezi. Astfel îţi va fi mai uşor să priveşti spre o posibilă despărţire.

Rolul comunicării în doi

Despărţirea este un drept la libertate. Da, este libertatea amândurora de a fi fericiţi. Nu te încăpăţâna să ţii cu dinţii de o relaţie dacă ea nu funcţionează, oricât de tare te-ai strădui lucrurile nu vor fi ca înainte. Înseamnă că nu este ceea ce cauţi şi decât să te chinui şi să îl chinui, să vă chinuiţi, mai bine vă asumaţi dreptul de a alege mai departe liberi.
Rămâneţi buni prieteni. Atunci când se poate este foarte frumos să păstrezi cu fostul iubit o relaţie caldă şi amiabilă, el va ştii cum şi când să te ajute şi poate va fi şi unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi.
Un capăt de relaţie e o uşă închisă, nu un capăt de lume.
Privind prapăstios o despărţire nu faci decât să te arunci într-o depresie fără margini în care remuşcările şi neîncrederea în tine nu îţi vor da pace niciodată. Dacă s-a terminat nu înseamnă că s-a şi sfârşit totul. Eşti puternică, eşti frumoasă, eşti specială şi pentru altcineva. Caută şi vei găsi, cine spune că ceea ce vei afla nu va fi mult mai bun? Din experienţă trecută ia doar ce-i benefic pentru tine şi bineînţeles, bagajul cu tot ce-a fost frumos.
Uitându-mă la aceste rânduri mă bucur că am reuşit să le scriu, e noapte, sunt obosită, dar mă simt mai bine decât când atunci când am început să le pun pe foaie. Am trecut de nenumărate ori de la o extremă la alta fără să-mi dau seama cât de mare era răul pe care mi-l făceam.
De multe ori am luat în braţe trecutul doar pentru că acolo găsisem alinare, ignorăm prezentul pentru că, nu aveam încredere în mine şi nici în el, respingeam viitorul că pe un rău ireversibil. Acum nu, acum sunt conştientă de ce mi se întâmplă pas cu pas şi nu-mi refuz nimic din ce ar putea să însemne un drum spre o nouă fericire.
Aş fi peste măsură de bucuroasă să ajut pe cineva cu ceea ce-am lăsat mai sus, dacă e vreo fată, vreo tânără, orice femeie căreia i-a fost mai bine aşa cum mi-e mie citind. Să-mi lase un zâmbet undeva

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

rolul comunicarii

Sursa foto unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *