Ce urăsc mai tare şi mai tare (2) Vânzătoarele

Ce urăsc mai tare şi mai tare (2) Vânzătoarele.  Prima supărare pentru dătătorii de sfaturi.
Nu cred că există vreo categorie mai pestriţă şi mai impertinenta cu care am avut de-a face în toată viaţa mea decât cea a vânzătoarelor.
Aceste femei sunt cele de care ne izbim în realitatea de zi cu zi făcându-ne cumpărăturile un calvar, dar care ar putea fi uneori înlocuite de nişte roboţi care şi-ar face eficient şi repede treaba fără să îţi scoată răbdarea din matcă.

Ce urăsc mai tare şi mai tare (2) Vânzătoarele

Pentru nervii mei vânzătoarele sunt ca nişte bombe cu ceas şi dacă au reuşit să mă scoată din pepeni, deşi sunt o fiinţă toleranţă şi răbdătoare, înseamnă că deţin acea putere fantastică de-a te irita cu orice preţ.În marea mea nemulţumire le-am clasificat după cum urmează:
Vânzătoarea habarnista-acea vânzătoare care se uită că o curcă în lemne la rafturi şi la clienţi.De la această femeie nu obţii informaţii folositoare şi nici un dialog constructiv. Ea e pusă acolo doar ca să-ţi ia banii şi să marcheze în casă încă un produs vândut.
Vânzătoarea apatica-care a avut în fiecare zi o zi proastă şi te priveşte cu dezgust. Răspunsurile obţinute de la ea sunt parcă scuipate cu sila încât grăbeşti procesul de cumpărare şi pleci cât mai repede din magazin.
Vânzătoarea aroganta-este aceea care pare o copie a proprietarului de afacere care îşi dă ochii peste cap de câte ori îţi prezintă ceva doar ca să vezi că ştie ea mai bine ce vinde, iar tu, muritor cumpărător, ai face mai bine să o asculţi.
Vânzătoarea insistentă e umbra ta din magazin, se ţine după tine că scaiul doar ca să-ţi arate un raft, să-ţi prezinte ce ai omis să vezi, sa să-şi dea cu părerea ce ţi-ar trebui sau îţi vine mai bine iar la final să-ţi vâre un produs pe gât.

Vânzătoare agresiva-acea tată care se ceartă cu tine dacă îndrăzneşti să-i spui ceva, devine vulgară şi gălăgioasă sau deranjant de impulsivă că o curcă nebună căreia i-ai călcat teritoriul.

Vânzătoarea de-a dreptul vânzătoare
– E o femeie care ştie să îţi prezinte marfa ei, ai impresia că iubeşte fiecare produs în parte, te cucereşte vorbind şi te determină să cumperi uşurându-ţi alegerea printr-o stabilire a legăturii dintre nevoi şi produse.
A nu se înţelege că am ceva cu categoria mai sus pomenită sau că fac diferenţe de statut social, nici vorbă, reproşul meu e la adresa celor care aleg vânzătoarele şi a criteriilor pe care ei le au pentru selecţie. Lumea civilizată e foarte departe devreme nici tratamentul veşnicului client nu a depăşit nivelul de genunchi al broaştei.
sursa foto http://www.goblenset.ro/i

Share

One thought on “Ce urăsc mai tare şi mai tare (2) Vânzătoarele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: