Acasa » Amintire hazlie cu păduchi

Amintire hazlie cu păduchi

Astăzi în jur se vorbea despre păduchi de cap şi purici, probabil cineva avea de suferit de pe urmă acelor insecte şi povestea cu năduf despre încercarea de-a le îndepărta prin deparazitare.
În anii copilăriei şi eu am trecut prin deparazitări, dar acum vreau să scriu doar o istorie hazlie pe care au provocat-o păduchii din părul meu.
 

Amintire hazlie cu păduchi de cap

Eram în clasa a-V-a şi mă întorsesem după prima săptămână de şcoală plină de păduchi. Mama mă spăla, mă dădu cu petrol, ba chiar a doua zi mă şi tunse foarte scurt ca să scap de gângănii, dar… a doua zi avea pe când îşi bea cafeaua şi dete întâmplător cu mâna prin păr îi căzu pe masă cu picioarele în sus o zburătoare.Se duse se spală, se dete cu petrol şi se înveli cu un batic, eu îl purtam pe-al meu cu necaz. Seara, iubitul ei din vremea acea veni să ne vadă. Râse cu gura până la urechi de cele două pirate şi rămase peste noapte. Dimineaţa avea şi el în păr picioare.
Fugii să cumpere petrol, nu mai era, se spală, se dete şi el cu de toate şi-şi luă baticul de tortură.
Eram trei piraţi îmbufnaţi ce nu-şi mai vorbeau de supărare că titlul de păduchiosul şef trecea prea repede de la unul la altul.
Paduchi de cap am avut cu totii, si cei mai intelepti dintre noi, capetele inalte si speciale. Tot ce trebuie sa facem e sa mentinem parul curat  si la o lungime decenta, daca e lung si neingrijit le vom crea un mediu propice. In plus, aspectul acesta neingrijit va fi total neplacut pentru aspectul nostru general.
-pentru a ne feri de paduchii de cap trebuie sa evitam contactul cu persoanele provenite din medii propice acestora, cu acelea care sunt murdare si nu prezinta semne de igiena elementara.
Daca apar paduchi de cap e necesar sa luam masuri imediate, ei sunt contagjosi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *