Războiul generaţiilor, o luptă inegală

Războiul generaţiilor, o luptă inegală. Conflictele generaţionale au pornit de la raţiuni neverosimile ce ţin mai mult de orgolii şi de supremaţie decât de o ordine firească susţină de adevăr.
Ieri, într-o vizită la ai mei bătrâni am avut puţin inspirată idee de-a le spune că ar trebui să spele mai bine vasele pentru că sunt unsuroase. Nimic în plus, ba chiar m-am aşezat să spăl eu câteva. Ce-am auzit imediat după m-a lăsat de-a dreptul fără grai.

Amândoi au sărit că opăriţi de această “nesimţire” şi pe lângă adjectivul menţionat am primit o suită de invective printre care: “lipsită de bun simţ”.”imorală”.”tineretu’ la putere”, “depravată” “insuportabilă” şi “rea”.

Am înţeles târziu, ieşisem deja plângând în hohote că, nu ai voie să calci teritoriul nici măcar cu o părere. Eşti mai mic trebuie să înghiţi şi să accepţi. Adevărul tine mai mult de vârstă şi nu de valoare. Întotdeauna cei bătrâni trebuie să câştige partidă indiferent ce arme folosesc pentru asta… Tu eşti un nebun care nu are dreptul să vorbească pentru că nu a acumulat destulă experienţă… De parcă experienţa ar fi similară cu realitatea.
sursa foto 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: