Mary Poppins 1964

In  Mary Poppins 1964 povetea e asa: Cea mai simpatică guvernanta din lume, Mary Poppins are şi cea mai grea misiune din lume: să facă ordine în familia Banks. Celebra carte cu acelaşi nume semnată P.L. Travers avea să inspire această producţie ce în scurt timp devine fenomen.

Mary Poppins, zână bună cu puteri supranaturale şi opreşte temporar la familia Banks chemată de inimoaiele calde ale doi copii neînţeleşi.

Aici găseşte un tată glacial preocupat de experienţele mercantile ale muncii sale, o mamă aiurită aruncată în tot felul de acţiuni feministe şi nişte servitori terorizaţi de nemulţumirile copiilor, pe când aceştia nu-şi doreau decât un lucru să nu se mai plictisească.
Cu tact şi răbdare Mary Poppins va reuşi să aşeze fiecare lucru pe făgaşul său. Filmul este plin de veselie, cântece şi situaţii năstruşnice din lumea fantasticului sub babeta graţioasei Julie Andrews care transforma personajul într-o legendă.

Mary Poppins. Animat, haios, plin de învăţăminte acest film nu trebuie să lipsească din viaţa nici unui adult aşa cum în viaţa celor mici ar trebui să fie strecurat din când în când.
Mary Poppins 1964 nu este un film excepţional, nu este neapărat o capodoperă, dar cu siguranţă este nevoia de poveste a celor care încă mai cred în ele. O poveste frumoasă de familie, despre jocuri frumoase, unde imaginaţia are un greu cuvânt de spus şi poate cel mai important.
Mie mi-a plăcut pentru că e natural, firesc, plin de muzică şi de copii. De idei simple, dar de care cu toţii ducem lipsă. Acest film aduce puţin din farmecul familiei înapoi.
În vremurile noastre văd atât de rar ideea de familie scoasă în evidenţă, şi deşi pare un concept desuet simţim o nevoie acută de confort, de bine şi de linişte, iar o familie asta înseamnă. Iar copiii sunt aceia ce pun sufletele în mişcare, asta sunt pentru mine
sursa foto

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: