Nedreptatea e o curvă

Unii spun că politica e cea mai mare curvă, alţii spun că-i boală sau chiar femeia, eu susţin de astăzi că e Nedreptatea, pentru că, ea fură până şi ultima speranţă. Nedreptatea e o curvă.
V-am povestit de tatăl fetiţei ce încearcă să-i câştige custodia. A pierdut-o dintr-un motiv sinistru, pentru că, tatăl ei nu e mama, iar fetiţele sunt încredinţate de (ne) legiuitorii romani femeilor. Azi copila va pleca.
Sunt indignată, tristă, revoltată. Justiţia nu favorizează mamele decât pentru că sunt femei. Statutul de mama nici nu mai contează.
Mă doare ca un copil este împărţit pe din două. Că e mereu la mijloc. Când e motiv de dispută.
Pe fetiţa o ştiam doar telefonic, dar le-am înţeles atât de bine relaţie. Era atât de simplă, de firească, de nobilă, de caldă.

Pe tata acum îl simt disperat, nedreptăţit, singur.

Oare de ce nu i s-a dat lui fetiţa? În primul rând pentru că e tata. În al doilea rând pentru că nu vede. În opinia celor de la asistenţa socială un om dizabilitat nu poate îngriji un copil? Oare, asta trebuie să fie criteriul? În al treilea rând pentru că nu-l ajută nimeni. Nimeni din familie nu-şi asumă responsabilitatea pentru copilul lui.
E trist, e crunt, e greu. E nedrept.

Nedreptatea e o curvă.

FotoLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *