un monstru in halat alb
12Feb

Un monstru in halat alb

Reading Time: 2 minutes

Un monstru in halat alb. Eram mica tare pe atunci, abia implinisem 5 ani si nu stiam decat ca eu sunt o fetita diferita de alte fetite si ca intai de toate trebuie sa ma fac bine, pentru asta eram internata periodic si repetat intr-un centru de recuperare unde sef era un doctor care vorbea tare si radea urat.
Nu mi-a placut deloc si de la prima impresie nu am trecut niciodata. Stiam, insa ca trebuie sa fac abstractie de energia-i negativa si sa-mi urmez programul spartan pentru care ma aflam in preajma lui.

Un monstru in halat alb.

Zilele se scurgeau anevoie si nu erau deloc usoare pentru mine, trezitul la 5 si muncitul pe branci in doua etape si dimineata si dupa amiaza iar apoi cazutul in somn adanc devenisera obisnuita. Asa se facea recuperare in `90 iara eu o data la 3 luni timp de 3 saptamani eram supusa unui tratament intens si dur uneori.
Nu ma mai speria nimic, doar doctorul cu ochi de fier si zambet in care inghitia un copil cu o gura stirba si intr-una dintre zile a vrut sa-mi arate ca el e seful. Dupa desertul de ora 10 voiam sa ma odihnesc in sala jucariilor. Toata un zambet ca ma puteam bucura de un puzzele cu fat-frumos (pe atunci preferatul meu), l-am luat pe bunicul de mana si-am pornit intr- acolo. Doctorul ne-a taiat calea si intr-un exces de zel a vrut sa ma invete cum sa merg si sa stau dreapta.
M-a luat din mana omului drag si m-a prins de par poruncindu-mi sa ma tin bine pe picioruse. In zadar ma chinuiam, ceva ma tragea in jos, iara parul lung si prins in pumnul lui facea ca pielea scalpului sa doara tare. Nu am cedat din prima, dar dupa cativa metri am cazut in genunchi si de durere am inceput sa urlu.

Monstrul de deasupra capsorului meu ranjea cerandu-mi imperativ sa ma ridic desi nu puteam sub nici o forma.

Bunicul din spate striga ceva iara cand a ajuns la mine nu imi mai simteam obrajii de fierbinteala si cu manutele incercam sa ma eliberez din stransoare.
Cu tipete si revolta tuturor am ajuns inapoi in bratele celui ce ma iubea plangand in hohote, doctorul nu voia sa renunte sustinand una si buna ca sunt puturoasa si nu vreau sa fac ce trebuie, in mintea lui obtuza nu incapea ideea ca nu pot.
In seara acea am plecat  pentru totdeauna de acolo sub semnatura, dar durerea episodului cu pricina inca imi provoaca dureri aproape fizice si noduri in gat, nu l-am depasit.
Pe manile omului acela incapusera si alti copii, multi orfani care nu aveau alt camin, dar aveau o boala, ma intreb daca lor o astfel de corectie le-a lasat doar noduri in gat?Tare mi-e teama ca eu am scapat cel mai ieftin pentru ca a fost cineva care sa ma iubeasca atunci.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

 

un monstru in halat alb

 

foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

11 thoughts on “Un monstru in halat alb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *