Acasa » Cumpana grea: Iubitul sau pruncul?

Cumpana grea: Iubitul sau pruncul?

Inca din prima clipa in care m-am mutat in capitala alaturi de barbatul iubit, bunica m-a intrebat cand ii fac un stranepot, mai bine zis o stranepoata, la vremea aceea am zambit sperand in sinea mea ca dorinta I se va implini, pentru ca, era si cea mai mare asteptare a mea. Cumpana grea: Iubitul sau pruncul?

Povestea e cam asa:

Trecusem de 29 de ani, aveam o relatie frumoasa, un loc de munca motivant, singurul lucru care imi umbrea gandul era lipsa unei case a noastre si starea mea de sanatate, dar peste asta se putea trece. Avusesem o discutie serioasa cu cel drag in care stabilisem ca nu e timpul, cel putin nu acum, sa aduc pe lume un copil. Totul limpede si stabilit… Dar nimic nu e asa cum gandesti, ci asa cum se intampla.
Anul asta totul s-a dus de rapa, buni a plecat si nu va mai putea sa-si stranga in brate stranepoata, locul de munca s-a suspendat, pentru ca, nu aducea nici un profit, am ramas doar cu interviurile si o posibila oferta, toate astea cand in pantecul meu posibil sa stea o vietisoara.
Maine am sa merg la medic ca sa imi confirme banuiala, dar ceva din mine imi spune ca nu ma insel, e un sentiment ce nu l-am mai avut nicicand si e atat de inaltator incat parca am pasit in alta dimensiune.
Bucuria, insa nu a tinut prea mult. Sunt pusa in situatia de-a alege intre cel drag si copilas. Va intrebati de ce? Iubitului meu ii este greu sa accepte noua mea stare de graviditate, nu fara temei, dar din motive ingrozitor de dureroase pentru mine.

El are deja o fetita pentru care se taraie in procese interminabile

si lupta sa o vada cu indarjirea mamei ei, care nu intelege ca are nevoie si de tata. Pe baza acestei trauma se teme ca nu cumva si eu sa fac la fel. 🙁
Un al doilea motiv ar fi reactia scandaloasa a ambelor familii, mama lui ne poate izgoni departe de aici, iar ai mei nu se stie daca ne vor accepta in formula de trei.

Fara casa, fara slujba intr-o posibila chirie e cam greu sa ii oferi copilului tot ce-I trebuie pe langa dragostea pe care deja i-o purtam. Concluzia lui este o intrerupere de sarcina sau o separare. 🙁

Am plans amar in toata saptamana asta, amar si greu, in mintea mea alergand sentimente de culpa, neputinta, responsabilitate, pacat, durere si alegere. Cea mai grea alegere de pana acum. 🙁
Ziua de maine este decisiva, un specialist va afla ce e inauntrul meu si dupa ce primesc bine informatia va trebui sa-mi iau un ragaz ca sa aleg.
Toate de-a valma intr-o prapastie a dezamagirii, nu stiu cum voi alege, ma zbat cu greu sa rezist valtorii si sper cu tot sufletul mizand pe intelepciune si sentimentul de viitoare mama ca voi lua decizia cea mai buna. Ce e cel mai greu e ca povara acum atarna doar pe umerii mei. 🙁
sursa foto
 
 
 
 

14 thoughts on “Cumpana grea: Iubitul sau pruncul?”

 1. Draga mea te inteleg intr-o oarecare masura prin ce treci.Dumnezeu sa te lumineze si sa-ti dea intelepciune sa iei o decizie corecta.Daca exista cu adevarat o sarcina ,asta inseamna viata si noi nu avem dreptul sa luam vieti.Iti spune o mama de sase copii minunati care i-a crescut in lipsuri si in umilinte.Dar copii au crescut frumos si astazi sunt de opt ori bunica.Ma doare ca bunica ta n-a avut binecuvantarea aceasta.Dumnezeu sa lucreze la inima sotului tau si sa accepte aceasta sarcina,Dumnezeu trimite fiecare copil cu binecuvantarea lui.Te imbratisez si te las sa decizi tu,cum vei crede .Numai sa nu uiti ,scumpa mea,ca hotararile de astazi ne vor defini viitorul.Fii binecuvantata si El sa te mangaie si sa te intareasca.

 2. deja am o problema!
  cum vine treaba asta ca daca se intinde in procese cu fosta si cu actuala ar putea fi la fel?!
  dpmdv a fost gresit startul! ce a fost, a fost si ce va fi, va fi!
  eu am o fetita de 14 ani! si stau in chirie de 15 ani! si au fost perioade cand jobul lipsea cu desavarsire. si m-am descurcat! dar ca sa te si descurci in viata trebuie sa iti asumi!
  conditii din astea gen eu sau copilul mi se par penibile! si consider ca iubitul trebuie sa se mai maturizeze…..in cazul asta te sfatuiesc sa iei decizia doar in functie de tine. daca tu simti ca te descurci cu un copil in grija atunci poti face pasul. din cate inteleg din partea lui nu vine vreun sprijin….

 3. nu cred ca te pot ajuta, insa pare ca omul nu va vrea copii nici acum nici pe viitor…de ce sa renunti la copilul tau? Nu stiu, poate spun prostii dar nu lua viata celui mic!
  Barbati mai sunt in viata, dar esti pregatita sa-ti ucizi copilul?

 4. Pingback: 6 saptamani si 2 zile | Insemnări asumate

 5. Pingback: Pentru el fac orice, oricand, cu orice pret | Roxana Trandafir

 6. Pingback: Pentru el fac orice, oricand, cu orice pret

 7. Pingback: Ce nu-mi place la el? | Roxana Trandafir

 8. Pingback: Vei rămâne unicul meu copil... – Roxana Trandafir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *