01Jun

Lui? Ei? Bebelusului meu nenascut

Reading Time: 3 minutes

Lui? Ei? Bebelusului meu nenascut. Azi e ziua voastra a copiilor, bebelusule, tu inca nu ai scos nasucul in lume, dar mami iti spune cu toata inima La multi ani! Nu stii prea multe despre cea care te poarta in pantec puiule, insa primul lucru pe care as vrea sa-l afli e ca pentru ea esti cea mai mare bucurie.

Cand am aflat ca existi lumea mea s-a schimbat si mi-am pus in cap cealalta lume, era greu sa concep ca vor sa mi te ia, nu era dreptul lor sa faca asta si nici al meu sa cedez.

Nu am cedat, m-am rupt de tatal tau si te-am purtat sute de kilometri in pantec ca sa te stiu la adapost, am ales gresit locul, pentru ca nici unde ajunsesesi nu erai bine primit.
Te priveau si ma priveau ca si cand am fi facut cea mai atroce crima din istorie. Tot nu am renuntat la tine si la visul meu de-a deveni mama. Imi este inca greu sa cred ca ma va striga cineva “mama” si totusi peste un timp chiar tu o vei face, i-am spus lui tati sa invete pana atunci multe tehnici de reanimare, o sa aiba mult de lucru pana sa-mi revin dupa ce vei rosti cuvantul unic.

Visam la clipa asta inca din adolescenta cand constientizasem cat de frumoase sunt femeile cu copii, asta pentru ca voi le faceti mai frumoase.

Tot in aceeasi perioada am inteles cum mama rapise viata a mai multi prunci din pantecul ei si m-am intristat profund promitandu-mi sa nu fac o asemeni ei o greseala atat de ingrozitoare. Nu am inteles de ce trebuia sa faca asta cand erau atatea metode de-a se proteja de un copil.

Si mi-am tinut cuvantul, azi mi-ai pus stralucire in privire, hotarare in glas si fermitate in alegeri. Imi iau burtica in brate si ma simt cea mai puternica femeie din lume.

Cred ca o sa fi baietel si atunci am sa-ti arat cum sa ma tii de mana, cum sa-mi vorbesti si cum sa-i vorbesti ei, celei pe care la randul tau o vei face mama, am sa-ti spun cat de simpla e frumusetea lucrurilor inconjuratoare, am sa te invat ca zborul nu se face doar cu avioanele, am sa-ti arat cum se inmulteste frumusetea culorilor in bataia luminii, am sa-ti pun in manute plastilina ca sa inveti a construi noi universuri cu ea, am sa cred in tine pana la ultimul cuvant pentru ca vreau sa-ti sadesc in sufletel increderea, am sa te vad cum cresti stiind ca am facut si eu ceva pentru tine, flacaul mamei.

Daca esti fetita vei fi alintata, stiu, nu am sa imi pot stapani fericirea de-a te avea si-am sa incerc sa-ti dau tot ce mi-a lipsit mie, intai de toate dragostea de mama.

Si-am sa-ti cant la sanul meu, si-am sa te tin in brate pana cazi in somn ca sa nu ne desparta nimeni nici o clipa, mai tarziu am sa-ti pun rochite colorate si panglici in par si-am sa te privesc alergand dupa gaze in iarba, am sa te invat sa-ti iubeste cositele lungi si-am sa-ti arat cum se paseste gratios, am sa te tin langa mine ca sa stii ce inseamna simplitatea cochetariei, voi incerca sa te fac o buna gospodina, am sa ma bucur cand imi vei marturisi secretele adolescentei, am sa-ti spun sa nu renunti la vise nascute din nisip, am sa-ti duc degetele in valurile marii si-am sa te las sa le simti stransura, am sa incurajez orice incercare a ta de-a te detasa de cotidian, voi incerca sa-ti spun ca frumusetea este in ochii tei si voi savura cu placere orice imagine pastelata pe care mi-o vei descrie, am sa iubesc sa ne plimbam noaptea sa vad ce schimbare vor avea trasaturile tale in lumina lunii, o sa-ti vorbesc despre asfintit ca despre cea mai special moment al profunzimii si-am sa te invat ca libertatea inseamna asumare.

Fie ca esti baietel, fie ca esti fetita tot am sa te port in suflet ca si cand nu te-ar lua nimeni din mine, tu esti singurul suflet care imi simte bataia inimii pe dinauntru. Azi e ziua ta, ziua bucuriei, a exuberantei, a sperantei fara limite, azi trebuie sa te bucuri de tot si toate si sa nu uiti nici o secunda ca te iubesc cu toata fiinta!

Foto unsplsh.com

Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “Lui? Ei? Bebelusului meu nenascut

  1. Pingback: copil | psi-words
  2. La multi ani, copilasului tau! Ii doresc sa vina pe lume vesel si sa il inconjoare doar oameni iubitori. Cu asa mamica, sunt sigura ca asta se va intampla. Cea mai mare bucurie a unei femei sta in copiii ei. si cu o mamica asa ca tine, stiu ca bebelusului ii va fi bine. Lumea ti-a intors spatele cand ai avut nevoie de sprijin dar ea, fiinta aceea plapanda iti da puterea, sa mergi mai departe. Ma bucur pentru tine si va doresc din suflet sa va fie bine amandurora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *