lucruri nefolositoare
11Jul

Cate lucruri nefolositoare se pot strange intr-o casa?

Reading Time: 2 minutes

Cate lucruri nefolositoare se pot strange intr-o casa? Răspunsul e nenumărate şi l-am aflat şi eu ieri după o zi de curăţenie. Casa s-a transformat încet, dar sigur într-un muzeu al vechiturilor. Lucruri inutile şi roase de timp stau peste tot îngustând spaţiul şi răpind parcă aerul atât de preţios.

Mă cuprinsese o stare de neastâmpăr şi dacă aş fi avut puterea le-aş fi coborât pe toate cele nefolositoare în ghenă, dar bunicului îi e greu să se despartă de ele, pentru că, fie îi aduc în minte amintiri speciale, fie le-a cumpărat din bani puţini, fie sunt ale bunicii, fie pur şi simplu s-a obişnuit cu ele.

Acestea fiind datele mi-a revenit ingrate misiune de al convinge că nu aveam nevoie de atâtea, n-am avut şanse de izbândă, cu tot discursul meu persuasiv, cu toată grija pentru argumente a trebuit să ridic neputincioasă din umeri şi să mă îndepărtez.
Pe “câmpul de luptă” am dat piept cu:
O sumedenie de haine rămase de pe urmă bunicii, care gem în şifonier sforţându-se să rupă placajul doar, doar îşi fac loc să iasă.

Cate lucruri nefolositoare se pot strange intr-o casa?

Plase pline cu chestii mici şi ruginite: andrele, croşete, cercei, brăţări, linguri, furculiţe… cu nici unele nimeni nu face nimic.
Seturi de farfurii pitite prin lăzile paturilor, în parte ciobite şi bune de aruncat.
Grămezi de cuie, scule, piei, care, îşi fac veacul prin mai multe colţuri.
Cutii de diverse dimensiuni cu hârţoage uzate, scrisori, facturi, chiar cărţi imposibil de citit.

Ufff! Oricât m-am străduit să le redesenez aria, parcă se supradimensionau. După ce-am renunţat să le ating parcă mă priveau acuzator, le furasem locul. Aş fi vrut să le închid într-o încăpere şi să arunc departe cheia.

Şi voi v-aţi ataşat iremediabil de lucruri inutile? Dacă ar fi să le aruncaţi s-ar goli jumătate de casă?:)

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

lucruri nefolositoare

FOTO INTERNET

Please follow and like us:
Pin Share

12 thoughts on “Cate lucruri nefolositoare se pot strange intr-o casa?

  1. La fiecare curățenie generală renunț la o grămadă de lucruri nefolositoare. Dar tot mai las câteva. Știi vorba aia, poate mai trebuie. 🙂

  2. eu sunt mai tranşantă de obicei. dacă nu am folosit ceva preţ de câteva luni, hai un an, dispare fără nicio problemă. hainele iau drumulo celor mai puţin avuţi, la fel şi obiectele casnice înlocuite între timp, iar cele stricate, zboară la container. sunt aşa de vehementă că nimeni nu a reuşit să mă convingă să nu arunc ceva pe motiv că “poate ne mai trebuie”. relaitatea este că nu, nu ne mai trebuie. niciodată.
    cu o expceţie: şoriceii lui maya, chiar şi jumuliţi, deşi are o grămadă şi unii chiar noi. 🙂

  3. Da, stiu. Si la mine ar disparea jumatate din lucruri, din aproape toate categoriile.Numai ca eu sunt cea care tine cu dintii de ele. Si cand ma gandesc ca asta in doar 4 ani si ceva am adunat atatea, ma ingrozesc cum ar arata casa dupa 30, de exemplu. De aia tot visez eu la casa spatioasa de vis. Pentru multitudinea de lucruri, mai mult sau mai putn folositoare.

  4. Cu bunicii nu am scos-o niciodată la capăt, indiferent cât de nefolositor era un lucru, nu aveam voie să arunc nimic. La mine e uşor. Adun doar că am ce arunca la prima curăţenie generală. Ce azi consider a fi util, mâine ajunge direct în sacul de gunoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *