Ce prostii mai face CFR-ul?

Ce prostii mai face CFR-ul? O data cu drumul la Timisoara intentionam sa mergem si la Bucuresti intr-o mica vizita, asta inainte de-a creste burtica mult prea mult incat sa nu mai pot face efortul. Am stat si-am chibzuit si-am zis sa facem economie la tichetele de drum si-am constatat ca putem folosi unul bifand optiunea “VIA”, bun gand, dar pentru ca nu stiam sa-l scriem corect am plecat la gara sa cerem lamuriri.

La ghiseu o tanti vorbareata si amabila se ofera sa completeze ea hartiile si ne invata ca ruta corecta e Deva-Bucuresti Via Timisoara. Dupa ce primim indrumari pentru viza de prelungire in orasul de pe Bega si informatii despre cele 5 zile de sedere in capitala la care avem dreptul plecam.

 

A doua zi seara imi vine un gand sa ma uit pe bilete, le vad scrise doar cu numele Lui. Multumim tanti, datorita tie puteam sa facem drumul pe jos sau sa ramanem fara bani pentru dupa amenda.

Nici in capitala lucrurile nu stau mai bine, dupa cateva zile maraton am decis sa luam bilete in ora dinainte de plecare. Bun, ne trezim dimineata ajungem cu greu in gara de nord pentru garniture de 10 si surpriza… nu mai erau locuri. Numarandu-ne putinii bani concluzionam ca nu avem destui pentru InterCity, dar nici altul mai tarziu nu am fi vrut. “Hai la alt ghiseu”, ne spunem… acolo o tanti era gata, gata sa ne dea locuri in picioare.

Puteam noi oare fiecare cu bagajul lui, el cu rucsacul, eu cu burtica, sa facem aproape 500 de km agatati de bari pe hol?

Invatatura: tichetele trebuie completate doar acasa, iar biletele se iau musai cu o zi mai devreme.

Nu mai vrem sa avem de suferit de pe urma prostiilor altora. Niciodata. Mai bine gresim pe mana noastra.

Cu voi ce prostii mai face cfr-ul?

sursa fotoLasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: