25Aug

Starile celor 9 luni

Reading Time: 2 minutes

Starile celor 9 luni Regulile impuse de burtica nu sunt deloc usoare, de asta m-am convins inca de la primele simtome ale sarcinii, ca ele reusesc sa-mi dea un nou ritm de la care nu am voie sa ma abat am aflat abia mai tarziu. Sunt 6 luni de cand piticul creste in mine iar starile alterneaza de la o saptamana la alta.

 • Era un fleac pe cand pofteam la muraturi sau imi doream si eu orice mirosea frumos si era usor comestibil.
 • Nici cand dormeam mai mult dupa-amiaza nu se intampla nimic special, acum sunt din ce in ce mai obosita, merg alage, ma opresc mai des si cand vine vorba de somn, dorm cate 3-4 ore pe zi fara a ma clinti din loc.
 • Mananc cu pofta ce inainte nu puteam sa gust, ciorba de chimen cu oua si nu prea pot sa suport chiftelele ce imi erau atat de dragi.
 • Apa, sa nu-mi lipseasca apa. O sorb cat ai zice apa si nu stiu cum imi poate fi imediat sete.

 • Tensiunea mi-e mica. Nu-i lucru usor, durerile de cap sunt la fel de matinale ca si mine, dar nici rau, o hipertensiune mi-ar fi adus alte probleme devenind si mai dificil de controlat.

 

 • Imi curge sange din nas. L-a inceput m-am speriat stiind ca nu e un semn bun, dar am fost lamurita de doamna Mitranovici ca e un lucru firesc in sarcina, vasele devin mai subtiri si din pricina sezonului cald se rup si mai des.
 • Sunt un radiator pe doua picioare. Ard la propriu uneori, iara daca seara as avea loc in frigider l-as prefera in locul patului.
 • Picioarele se umfla si mai tare, retentia de apa imi face mersul greoi provocandu-mi o indispozitie generala.
 • Am devenit sensibila la atingeri, in special noaptea caut un loc in care sa nu ma ajunga nici macar cearsaful, daca se poate.

Cuvantul de ordine al sarcinii este schimbare, starile astea noi sunt, insa toate pentru o cauza nobila.

Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “Starile celor 9 luni

 1. Ti-am spus ca te voi citi ca pe Biblie cand voi fi graviduta?? Iti spun acum inca o data. Momentan admir de pe margine, invidiez un pic…si te citesc oricum fidel. Ca imi esti draga.

  1. Nu, dar mi-s mandra si fericita tot o data ca experienta-mi poate fi de ajutor, de asta am ales sa o si impartasesc.
   Sa dea Domnul ca minunea sa vina chiar de maine! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *