29Aug

Gandul lumii vs Gandul mamei

Reading Time: 2 minutes

Gandul lumii vs Gandul mamei Altii pot, dar eu nu, nu as putea niciodata sa descurajez o mamica in devenire. Ca lumea e rea stiam, doar de cruzimea ei ma mai ingrozeam cateodata, ce mi-a fost dat sa aud de la debutul sarcinii e mai mult un elogiu veninos al tuturor frustrarilor posibile.


Intai mi s-a spus sa-l dau afara.

Gandul lumii vs Gandul mamei
Nu am putut fiindca rostul meu e sa-i dau viata nu sa-i fur dreptul la ea.
Cand au vazut ca nu a mers au marsat pe alta idee, ca draga Doamne, e un act de curaj (bineinteles, a se citi inconstienta) sa duc o sarcina.
Putine femei in situatia mea isi asuma responsabilitatea asta, multe dintre ele din lasitate si lipsa de sustinere renunta. Eu nu!
Nemiscandu-ma nici cu o asa o afirmatie  s-a mers si mai departe.
Cine vi-l creste? A fost urmatoarea intrebare.
Noi! Ne lipseste doar sanatatea, in rest le avem pe toate si mai ales unul pe altul. Nu o sa fie un baiat lasat in grija bunicilor sau a bonelor pentru ca, timpul nostru va fie doar al lui.

Incapatanarea mea nu i-a facut sa renunte.
Cum o sa te recuperezi dupa cezariana? Nu e o operatie tocmai simpla si-o sa fie greu si-o sa… si nu o sa…

Ma mai poate speria pe mine o interventie dupa alte 17 facute pana acum?
Ce-o sa-i dati copilului?
Dragoste, grija si din putinul financiar atat cat se poate.
Strategia chestionarul a fost daramata de argumente, deci lumea aplica strategia monstruoasa.
“O sa nasti un monstru”, “tu nu esti in stare sa te intretii pe tine”, “vai de voi”, “o sa iasa mut sau surd daca vorbesti cu el”, “ce-ti mai trebuia si tie copil?”, “nu o sa faci decat sa stai pentru ca altceva nu vei fi in stare”, “nu stii la ce te inhami”, “halal parinti va avea…”
De cate rautate e nevoie pentru a spune toate astea?
Nici lacrimile si nici ranile lasate in urma nu sunt relevante in fata raului gandit asupra unei fapturi care nu a facut nimanui nimic. Acestea sunt doar o parte din multele rautati prin care trece o gravida. Sunt multe cuvinte care dor, oameni care ranesc usor
Foto Internet

Please follow and like us:
Pin Share

5 thoughts on “Gandul lumii vs Gandul mamei

  1. Exact cu aceleasi chestii m-am confruntat si eu. Ba chiar aceleasi intrebari. Iata se fac 5 ani de cand o am pe Eva. Si e bine, sanatoasa, etc. Ignora rautatile, nu iti fac bine.

  2. Doamne sfinte inseamna ca sunt prea tanar pentru ca imi dau seama ca in multe privinte am o gandire “idealista”, dar incep sa ma lovesc de “oameni” :(, incet incet.

  3. Te rog eu cât pot de frumos, nu mai da ascultare vorbelor unor astfel de creaturi (că, eu unul, oameni nu-i pot numi). E greu e-adevărat, nimeni n-a susţinut vreodată că e un lucru simplu să creşti un copil, dar satisfacţiile pe care fiecare zi ţi le va aduce nu vor fi niciodată egalate de altceva.
    Eu îţi ţin pumnii şi mă rog, atât cât pot şi eu, să vă fie bine. Eşti o femeie deosebită şi meriţi să ţi se-ntâmple numai lucruri bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *