24Aug

Ştiaţi că… şi morţii au drept de semnătură

Reading Time: 2 minutes

Ştiaţi că… şi morţii au drept de semnătură. Uscătoria era demult adăpost pentru fiare vechi şi scânduri roase de carii, vieţuitoarele cu mustăţi şi urechi rotunde erau singurele care supravieţuiau între maldărele cu miros insuportabil, igrasia se atârnase pe pereţi că o garnitură a mizeriei şi nimic nu părea a se modifica până când, o locatară de la acelaşi etaj nu-şi pusese în gând în a schimba încăperea într-un al doilea dormitor.

Umblând din notar în notar, femeia a găsit unul mai ieftin care să-i facă acte, singura condiţie era să obţină semnăturile celorlalţi şi să-i despăgubească cu o contravaloare.
Zis şi făcut, s-a întocmit un tabel nominal, pe el şi numele bunicului şi s-a pornit din uşă în uşa cu el, după ce s-a semnat convenţia toată lumea a fost de acord fără excepţie să-şi vândă partea din bunul comun. Notarul a făcut actele, oamenii s-au înţeles asupra despăgubirii, totul părea încheiat, Mai ieri, însă s-a auzit un zvon pe scara cum că, bunicul a făcut o ilegalitate şi-a semnat actul înainte de a face succesiunea, astfel a trecut peste dreptul bunicii.
Bunica se odihneşte de mai bine de 7 luni, iar el are toate actele ca înainte îi era soţ de 54 de ani şi acum din păcate, ea nu mai are nici un drept fiind cât se poate de departe. Cu documentele în mâna ne-am informat, totul a fost stabilit în afara oricărui litigiu, neobligandu-l nimeni să facă succesiunea dacă nu are bani.
Singura ilegalitate e convieţuirea într-o ţară că asta unde totu-i posibil şi morţii se pare că sunt mai autorizaţi decât cei vii.?

Ştiaţi că… şi morţii au drept de semnătură?

În ţara asta nebună şi a nimănui unde totul e posibil şi nimic din ceea ce e ilegal sau imoral nu ne e străin.
În ţara asta unde legile sunt făcute ca să fie inculcate.
Aici şi morţii au drept de semnătură, nu-I norma?

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Sursa foto arhiva personala si unsplash.

Sursa foto internet.

mortii au drept de semnatura

Please follow and like us:
Pin Share

8 thoughts on “Ştiaţi că… şi morţii au drept de semnătură

  1. In tara asta toata lumea are drepturi, mai putin cei care traiesc si muncesc cinstit… Sunt curioasa cam cati bani au putut cere vecinii pentru o particica din uscatorie…

      1. 500 de lei toti sau fiecare familie? Ma tem ca fiecare familie, ceea ce inseamna foarte mult, mai ales ca asta ar fi dovada de egoism pur omenesc… Daca tot nu o foloseau, daca tot statea sa cada, de ce sa nu o foloseasca cineva care are nevoie de ea?

        1. Din pacate ahtiati fiind i-au cerut suma asta pentru fiecare dintre celelalte 19 apartamente locuite. Unii chiar au vociferat ca e prea putin, de ce sa fie capra unuia singur chiar daca o gonesc toti ? mai bine sa moara de foame in drum.

  2. Păi dacă au drept de vot (vezi toate scrutinurile de după revoluție), de ce să nu aibă drept de semnătură? 🙂

  3. Uscătoria din blocul meu e ocupată de biroul administratorului. Şi nu m-a întrebat nimeni
    dacă sunt de acord cu chestia asta sau nu.
    Acum mă duc să-i cer 500 lei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *