Senin de vara in ochii Adrianei Maria

Rate this post

Senin de vara in ochii Adrianei Maria Intr-o dimineata oarecare, cand nimic nu prevestea o reintalnire aproape ca ne-a trezit un apel telefonic de la mama sotului, nu se intamplase nimic grav, asa cum panica se grabise sa ne semnaleze, dansa voia doar sa ii dea lui Alexandru posibilitatea de a vorbi cu un vechi prieten.

Dupa cum s-au salutat stiam cine este acel prieten desi nu il vazusem niciodata, imi vorbise despre el si stim cat erau de apropiati o data

.  Pe parcurs s-a stins euforia re auzirii dupa atata timp  si o veste cumplita il facea pe al meu sot sa taca pentru cateva clipe. Prietenul lui se afla la Bucuresti cu treburi neplacute, isi ducea unul dintre cei trei copii, pe  Adriana Maria, la control.

Fetita provenita din gemeni are probleme de la nastere si nu doar ca nu poate sa mearga, nici nu vorbeste si chiar in curand s-ar putea sa nici nu mai poata vedea. Ea sufera de tretrapareza spastica si de cataractă congenitală membranacee, microcefalee şi distrofie.

Dureros este ca Adriana Maria, frumoasa cu ochi celesti in care se oglindesc zilele lungi de vara are o sansa sa vada, dar statul si regulile ii fura dreptul la lumina. Medicii bucuresteni l-au asigurat pe tatal fetei, Gall Cristian Alexandru ca, operatia la ochi o poate face pe cea mica sa vada mai bine, pentru ca aceasta interventia sa aiba loc in august are nevoie de un RMN.

Cum posibilitatile financiare ale familiei sunt modeste parintii sperau sa obtina unul gratuit, dar medicii ieseni o programasera tocmai in septembrie. Tatal face demers peste demers si reuseste sa obtina RMN-ul gratis la o clinica private tot din Iasi, dupa ce cazul este publicat de Monitorul de Suceava.

Cu copilaria furata, fetita sta in perimetru stramt al patutului sau fara a putea sa-si alerge fratiorii la joaca si nici parintii, care si-ar dori ca si ea sa fie asemeni celorlalti copii. Adriana traieste intr-o casuta mica impreuna cu ceilalti doi fratiori si cei care i-au dat viata, un tata si el aproape nevazator si o mama care nu lucreaza.

In conditiile astea se chinuie sa lupte contra mortii inca din prima zi a vietii fetitei cand specialistii le spusesera ca nu are nici o sansa. Pana la 2 ani si 6 luni Adriana a reusit sa le dovedeasca tuturor ca este o luptatoare

. S-a nascut la 8 luni si trei zile si verdictul era ca o condamnare la moarte: 24 de ore! Nimeni nu a acceptat spusele stiintei si fetita isi poarta tetrapareza spastica cataracta congenitala membranacee, microcefalee si distrofie cu stoicism.

Sansele ei de a vedea cresc o data ce interventia chirurgicala va avea loc, dar micuta mai trebuie sa urmeze si alte tratamente pentru o viata aproape normala.
Pentru cei care vor sa o ajute pe Adriana Maria Iancu au la dispozitie contul tatalui sau deschis in lei la BRD.

RO05BRDE340SV51726223400 Gall Cristian Alexandru

Sau la telefon 0744876622 unde puteti obtine si alte informatii.

Sursa observator.tv si monitorul.ro

Senin de vara in ochii Adrianei Maria

 

 Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: