pentru chiriasi
22Oct

In folosul chiriasilor de la un fost chirias

Reading Time: 3 minutes

Sfaturi pentru chiriasi Trei saptamani, atat avea David de viata cand l-am luat in brate si-am plecat in chirie. Un pas greu, dar necesar pentru binele nostru ca si familie. Fire pragmatica, femeie destoinica, ma gandesc sa impartasesc din experienta cateva idei pentru viitorii chiriasi, le veti gasi utilitatea.

Regulile sunt simple pentru chiriasi.

  • Cautati o agentie chiar daca aceasta percepe comision. Proprietarii pot fi aroganti, pretentiosi si radicali cand sunt prloprii lor reprezentanti, in acest fel isi permit sa refuze, mai ales o familie cu un copil mic din principii de siguranta, dar ma rog, un copil nu-I un distrugator. Agentul este un garant al vostru ca si viitori chiriasi, un asigurator, un deschizator de usi si un negociator, bun de cele mai multe ori.

 

  • Strangeti bani din timp pentru chirie, garantie si comision ca, nu cumva daca gasiti o locuinta buna sa nu o puteti achizitiona pe loc.
  • Tineti cont de zona, conteaza si ea, nu doar pretul. Avand in vedere ca inchirierea se poate face pe termen lung trebuie sa va avantajeze, sa nu credeti ca daca acceptati o locuinta la periferie va fi in timp si un atu. Din contra, inseamna un drum mai lung spre oras, un timp pierdut prin trafic, agitatie si goana dupa activitatea zilnica.

 

  • Negociati pana la pragul minim, daca proprietarul refuza negocierea refuzati-l si voi, orice euro conteaza.

 

  • Cautati o locuinta buna ca structura, in blocuri consolidate, calduroase chiar. Pe timp de iarna confortul termic este extrem de important, mai ales ca sistemul cu repartitoare e unul pagubos, niciodata nu ai idee cum se calculeaza facturile la incalzire, iar sistemul centralelor termice va lua si el bani in plus in cazul pierderilor de caldura.
  • Utilata si mobilata, asa trebuie sa fie casa in care va mutati in cazul in care nu aveti mobila voastra, pentru ca, nu e deloc usor sa achizitionati ce lipseste. Cautati confortul pana si in lucrurile simple.

 

  • Nu investiti major, nimeni nu va fi recunoscator pentru asta si nu va veti primi banii inapoi, tot ce tine de reparatii sau investitii lasati sa fie in seama proprietarului.

 

  • Incercati sa nu faceti modificari de interior decat la nevoie, ele nu sunt deloc pe placul celui care detine locuinta.

 

  • Pastrati o evidenta a tuturor contoarelor folosite, de apa, de gaz, de lumina, e bine sa aveti o evidenta a consumului pentru a si putea economisi la nevoie.
  • Evitati restantele de orice fel.

 

  • Stabiliti o data fixa a platii chiriei pe care incercati sa o respectati.
  • Semnati un contract, este garantia ca locuiti legal la aceea adresa si nu se poate anula decat in cazuri exceptionale si doar dupa acordul partilor.
  • Intretineti o relatie cordiala cu vecinii si nu uitati ca va supravegheaza cineva din umbra mereu. Nu tulburati programul de liniste si nu dati prea multe informatii personale despre voi, asa evitati cu siguranta barfa.

 

  • Iar relatia cu proprietarul trebuie sa fie una deschisa, nu doar la plata chiriei, ci oricand. Se pot ivi probleme sau situatii care ii solicita prezenta.
  • Ingrijiti totul ca si cum ar fi al vostru.

David are azi 11 luni si 11 zile si  noi ne mandrim cu un loc bun, curat si decent, e adevarat ca l-am gasit dupa o mutare, dar asta pentru ca, a doua  oara am stiut sa alegem de pentru mai binele lui.
Fiti cu bagare de seama si alegeti in favoarea voastra. In folosul chiriasilor.

Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

 

Foto unsplash.com

 

Please follow and like us:
Pin Share

6 thoughts on “In folosul chiriasilor de la un fost chirias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *