Acasa » Pret de un zambet si zeci de amintiri

Pret de un zambet si zeci de amintiri

Si era calda mana lui, calda si mare, gata sa imi acopere tot umarul de frig. Cam trist ii era zambetul, dar tot la fel de mare. Calda ii era vocea si lumina din ochi. Cu nimic nu se schimbase. Nimic nu se schimbase la al meu profesor de sport. Unul dintre acei profesori dragi ai adolescentei mele.
M-am oprit o data cu timpul in loc ca nu cumva sa-l confound, dar nu, nu l-am confundat, era el, dragul si blandul profesor de sport. Toata lumea ii spunea scorpie, asa il cheama, nedrept parca.
Era Titi Scorpie, singurul prof care putea fi bun si atunci cand trebuia sa fie dur. Mie nu mi-a fost profesor decat de o ora pe semestru, pentru ca nu-mi cerea sa respect regulamentul scutitilor si sa ma prezint musai la sport. Isi amintea, insa ca la etajul 3 era clasa mea si ca de departe eram cea mai cuminte atunci cand venea sa ne faca protectia muncii la catedra.
Azi Traianul nu mai exista, lucru nedrept imi zice si zambeste trist. Acum alearga intre doua antrenamente si de curand intre doua scoli. Alearga cu aceeasi energie pe care o avea in urma cu 11 ani. cu acelasi drag. La sfarsitul liceului ne-am despartit cand imi spunea ca m-apreciaza, cuvintele astea i le-am intors si eu asta seara. Le merita.
Amintirile toate mi le-a adus inapoi, dorul, elanul, puterea si gandul de a cuceri zari ca si atunci… asta intr-o clipa, pret de un zambet.
sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *