Acasa » O casa vrem, o casa a noastra

O casa vrem, o casa a noastra

Ne-am dori o casa. O casa vrem, o casa a noastra.  Atat.
De doua zile ne tot zbatem sa finalizam dosarul, dar mereu mai lipseste o hartie. O hartie! O afurisita de hartie!

O casa vrem, o casa a noastra

La -2 grade cand nici porumbeii nu mai zboara, noi ne luptam cu vantul. Ne taia obrazul si ne inclesta mainile, ne impingea inapoi si se punea contra. Tata ne spunea sa stam acasa. Nu l-am ascultat, intutia ne spunea ca trebuie sa ajungem la asistenta. Pana la urma am ajuns. Era alta doamna la spatiu locativ. Amabila si calda ne-a facut o lista cu cele 3 foi pe care trebuie sa le inlocuim ca totul sa fie in regula.
In sfarsit.
Cat de cinica e viata si de nedreapta uneori . Sa muncesti pentru o casa nu poti. Un loc de munca nu comod nu pot sa obtii, nu te angajeaza nimeni. Bancile iti refuza creditul pentru ca ai venituri [e care nu se poate pune proprire, Ai tai te detesta pentru ca stai acasa si ai bani. Te tin departe ca sa nu le iei casa. Te tarasti prin chirii ca sa ai un acoperis deasupra capului. Esti respins. Cand esti primit ai de inghitit conditii.
Si cauti sa ai o casa, o casa a ta. Atat.
Foto internet

5 thoughts on “O casa vrem, o casa a noastra”

  1. Eu nu m-am zbatut niciodata pentru casa. Am locuit 7 ani la un camin si a fost fain. Sotia voia sa ne apucam sa strangem bani pentru un apartament, insa eu m-am opus, caci simteam ca nu e nevoie. Si asa a fost, am primit mostenire o casa. Mica, foarte mica, cu o bucata mica-mica de pamant in jurul ei. Suficient de mica incat sa nu putem face agricultura, insa suficient de mare incat sa putem avea pisici si suficient de mare pentru ca copiii sa se poata juca undeva in curte. Si suficient de mare incat sa incapa in ea o masina mica, cum e Matizul. Adica – suficient pentru nevoile noastre. 🙂

  2. Pingback: Si iar venit-a astenia | Jurnal de mamică de rege mic

  3. Pingback: La capatul asteptarii o furtuna si o Casa - Jurnal de mamică de rege mic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *