12Mar

Cand claustrofoba s-a blocat in casa!

Reading Time: 2 minutes

Cand claustrofoba s-a blocat in casa! E grav caci Claustrofobia frica de spatii inchise e boala grea. Sinapsele se agita sa gaseasca raspunsuri. Solutiile la indemana dispar. Picioarele ar izbi din instinct sa darame. Iar gheara panicii se agata de gat sa-l stranga. Din cauza unei sticlute cu Vigantol uitate jos in carucior am ramas inchisi pe dinauntru.

Cand claustrofoba s-a blocat in casa!

Mai adormit, mai neatent al meu sot pornea sa o aduca, dar de ajuns nu a mai ajuns. Cand s-a traga de usa, Yala zdrang! Ne-a zavorat! Si incearca el sa descuie, cheia mergea in gol. A invins, a scos banda de punct fix lipita pe ea, a mai incercat cu cheia. In zadar. Usa aceasta veche si de lemn se strangea si mai tare desi pe sub ea intra frigul. Eram captivi in noapte. Mi-am amintit cum plangea Dana intr-o seara cand incuiase pisica inauntru, dar mai avea o salvare, usa de la balcon. Noi, insa aveam si ferestrele inguste.

Nu ne mai ramanea decat sa asteptam dimineata sa ne deschida cineva pe dinafara. Noaptea a trecut greu, eu deja vedeam usa rupta si ma asteptam la un ditamai scandalul cu proprietarul, caci atunci cand nu esti in casa ta poti primi urecheli nenumarate.

De cu zori a venit tata sa ne aduca paine si i-am aruncat cheia pe geam, norocul nostru e ca stam la etajul intai intr-un bloc fara subsol si nu a fost greu de gasit. El pe dinafara, sotul pe dinauntru, unul rasucea cheia, altul impingea. Fara reusita. Tata impulsiv cum e se si pregatea sa anunte responsabilul de scara CA TREBUIE SA SPARGA USA! Ce mai tremur, ce mai spaima… ca eram gata sa scap cana cu cafea ape mine! Sotul cu mai multa prezenta de spirit l-a calmat spunandu-i ca anunta proprietarul de intamplare si el va trebui sa ne deblocheze. Ce idee! Pleaca tata de la usa si se intoarce la fereastra. Legam o sacosa de un cablu si o coboram sa ne primim cheia si painea asa ca pe vremea adolescentei cand primeam pachete pe geamurile caminelor. Misto sentiment!
Proprietarul a venit cu scara din dotare si cu scule pentru orice situatie iar in 10 minute afurisita de usa se deschidea larg1
Dar ce se intampla daca ne inchideam afara cu totii? Dar daca se inchidea doar sotul? Cum mai linisteam eu inima care statea sa imi sara din piept? Cu putina chibzuita nu am zdrentuit nici usa, n-am alertat nici toata scara si n-am tresarit decat din cauza claustrofobiei.

 

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Sursa foto si unsplash.

 

Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “Cand claustrofoba s-a blocat in casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *