Acasa » Lucruri neplacute in Centru Vechi

Lucruri neplacute in Centru Vechi

Centrul vechi al Devei e acel loc in care toata lumea vrea sa ajunga. Fie la o promenade, fie in interes turistic, fie la o cafea, o parte insemnata a generatiei tinere se afla aici de dimineata pana seara de indata ce s-a instalat caldura. O data cu aglomerarea apar si neplacerile:

Lucruri neplacute in Centru Vechi

  • Terasele rasar pe trotuarele inguste fiecare sub umbrela ei obligandu-te sa mergi pe carosabil. Lucru neplacut cand toata lumea in aflata in miscare face asta. Te mai trezesti cu o umbrela in coaste, ba cu o bicicleta de copil in picioare, ba cu o apostrofare venita din senin de la cel care iti sulfa in ceafa.

 

  • Masinile ale caror soferi nu respecta interdinctia, nici macar duminica şi fac jaloane printre mese. Romanul s-a obişnuit să coboare fix “la botul calului” din bolidul cu cai putere aşa că, puţin îi pasă de reguli.

 

  • Cozile imposibile de la gheretele ce vând îngheţată unde aproape nimeni nu sta corespunzător suplimentând haosul în mişcare.

 

  • Parcul ciopârţit şi micşorat în diverse interese care nu are loc pentru toţi bicicliştii, toţi copiii, toţi posesorii de trotinete, toţi îndrăgostiţii şi toţi bătrânei dornici de plimbare.

Duminica este cea mai benefică zi pentru comercianţi, dar şi c ea mai tristă într-un clocot continuu peste care clădirile de sute de ani tac, parcă neacceptând cotidianul.
 

3 thoughts on “Lucruri neplacute in Centru Vechi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *