un paste de familie
13Apr

Un Paste de familie

Reading Time: 2 minutes

Un Paste de familie. Senin de primavara si dor de plimbari nebune pe strazi, asta avea ziua de ieri iar noi aveam chef de aer proaspat si de liniste. Dupa somn si painea stropita cu vin ne-am aruncat in oua, mai ales micul rege, care, le culegea cu mainile amadoua.
A ales culoarea verde ca si maica-sa si-am facut cioc-cioc  si-am chicotit invartindu-ne de placere prin bucatarie. Apoi am plecat sa ne facem frumosi ca sa ajungem spre parc, l-am imbracat in rosu ca pe un ou cu zambet, dar cand sa punem sapca a zvarlit-o cat colo. Plecam fara. Afara liniste, curat a sarbatoare si doar oameni dornici de frumos prin jur, putini si bine imbracati. In parcul central de la intrare ne privesc doua porti.Una veche care anunta locatia, una de plastic care nu ne inspira nimic s-ar zice ca anunta sarbatoarea.

Il facem pe David pieton coborandu-l din bratele lui tati si dam sa-l salutam pe Decebal, dar regele nu doar ca il saluta, vrea sa-I si escaladeze statuia. Probrabil ca asta-I un ritual intre regi necunoscuat inca vulgului. Cu greu i-am captat atentia si-am prins cateva imagini, printre ele una misto cu consiliul judetean. Dupa episodul fotografic am trecut la papadii, la copaci, ii mangaia pe toti si le vorbea de parca erau vii. Orice facea numai sa scape din mana lui tati si nu mearga pe alei. Si-a alergat de mai multe ori in cerc si-a suit singur pe banci, le-a incojurat si-a strigat cu putere copiii.
E prietenos, dar inca nu stie sa se joace in colectivitate… asa ca am colindat alei si-am privit filigoria. Niste chinezi cu un prunc in brate de cateva luni si altul de cativa ani pe picioarele lui ziceau ceva apropiindu-se. Intr-o romana stricata i-au dat un iepuras razandu-I si tot la fel ne-au raspuns multumirii.
Cu o papadie in mana am intalnit o prietena veche ce vindea covrigi, tot el a fost in centrul atentiei, de la caninul din stanga sus care ii iasa si pana la toata voiosia pe care o afisa.
Cu bateriile incarcate am plecat spre masa de pranz cand lumea a inceput sa vina.
Acasa nu ne asteptau decat niste simple farfurii, dar pentru noi Pastele inseamna iubire ca si anul trecut, dar o iubire mai mare care acum alearga zambeste si pupa cu tot sufletul de copil.
A fost frumos si cald ca intr-o familie ziua naostra de Paste. Un Paste de familie
Hristos a inviat!

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

un paste de familie
Sursa foto

Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “Un Paste de familie

  1. Ha-ha 🙂 de când nu am mai auzit cuvântul ăsta – filigoria… Bunica mea îl folosea când eram eu mică și nu l-am mai întâlnit de atunci.
    Se pare că ați avut o sărbătoare frumoasă cu liniște și bucurie adevărată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *