Omul sfinteste locul si blocul

Inspirată de articolul Denisei despre viaţa la bloc vreau să scriu despre ai noştri vecini, căci se poate şi altfel, cu mici excepţii, am găsit idealul de mică comunitate.

Media vârstei lor sare de 60 de ani. Au fost cu toţii nişte învăţaţi, oameni cu carte şi mult bun simţ. Au o decentă aparte şi-un spirit încă viu.

E linişte în jur, acea linişte specifică anilor mulţi, liniştea decentei. Scara e oglinda lor, a tuturor şi sclipeşte de curăţenie. Perfectă de la avizier până la ultima treaptă de sus.
Există un responsabil care ţine toate cheile apartamentelor libere şi le verifică cu regularitate. Câtă responsabilitate pe umerii unui singur om. Până şi afişele lipite pe uşă sunt în grija sa şi niciodată nu uita de ele peste termen.

De asemenea există un administrator care veghează asupra listelor de plăţi şi la nevoie intervine.

Pe lângă bloc sunt flori, frumoase şi îngrijite toate, aşa că o recompensă a liniştii din jur. Castanii, salcâmii, liliacul şi magnolia veghează prompt din părculeţul cochet aflat în faţă. De când a venit vară a prins şi mai multă viaţă. E locul unde coborâm ca să ne întâlnim. În zori sau spre seară. E o formă plăcută de relaţionare şi niciodată loc de bârfa. Nu ni s-a pus eticheta de chiriaşi. Aici ne-am uitat la eclipsa împreună împrumutându-ne ochelarii speciali pe rand, aşa încât să nu piardă nimeni fenomenul. În parc ne spunem pasul despre micşorarea tva-ului la alimente şi asupra consecinţelor pe care le vom plăti tot noi. In parc cei mai vârstnici îşi poartă dorul de copii şi nepoţi. Toate poveştile le ascultă şi pomii şi poartă spre cer.
E cea mai curată şi mai frumoasă alee dintre blocuri în cea mai frumoasă zona Devei. În faţa blocului.
Cum e în spate voi nota  într-un alt articol care va să fie surprinzător, pe cuvânt.
foto

Share

2 thoughts on “Omul sfinteste locul si blocul

  1. Pingback:Vecinii nu iti sunt prieteni aproape nicioadata | Roxana Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: