Cum ma solicita munca in zadar

Cum ma solicita munca in zadar

Cum ma solicita munca in zadar, Jurnalul asta a inceput cu un link catre Tomata si o intalnire cu ea, dupa atata vreme ar mai trebui sa apara unul de data asta despre povestile de la locul de munca daca ar fi sa-I raspund provocarii de azi.
Ma bucura lucrul de acasa si m-am grabit a bate palma pentru un job de administrator anunturi pentru pagina unei agentii imobiliare bucurestene. Eram a cincea roata la caruta pe care nimeni nu o lua in seama, dar a carei munca insemna 80% din cantitatea de informatie ce aparea online. O treaba de copy/paste, dar deloc asa cum imi imaginam.

Ce trebuia sa fac?

Regula numarul unu era a trezitului inainte de sapte,  cu asta ma impacam fiind o fiinta matinala, insa ce urma dupa era precum caratul in spinare a unor pietre de moara. Cu ajutorul unei aplicatii dedicate tuturor anunturilor imobiliare din tara, Argus pe numele ei, trebuia sa postez toate anunturile ce apareau pe zona Bucurestiului din ora in ora. Selectam criteriile de cautare, salvam lista si incepeam corvoada copy/paste… copy/paste… copy/paste…
De la 7.00/7.15 dimineata pana seara la 19. Debutul de zi se facea cu zeci, lunea chiar cu mii de anunturi, iar seara desi aveam doar cateva zeci nu-mi mai simteam nici ochii, obositi de-atata alb si negru , dar nici celelalte parti ale corpului, caci rare si scurte erau pauzele de care ma puteam bucura.
Piatra de moara cea mai grea era  prima zi din saptamana, atunci veneau retroactiv toate anunturile din cele doua zile libere si de multe ori saream intervalul de publicare, nu pentru ca nu as fi fost destul de rapida, ci pentru ca volumul lor era prea mare…
O alta parte dificila era ca pagina nu accepta decat imobilele confort I si II la un anumit pret, iar intre anunturi fireste ca erau si cele din categorii inferioare sau sub pret pe care trebuia sa le elimin printr-o analiza preliminara a listelor. Pe cuvant ca nu-I deloc usor sa ti se plimbe in fata un notepad pe care sa-l iei cap coada si care sa  iti scoata ochii la pensie  niste spatii punctate si niste numere ca delimitare.
Am rezistat totusi asa doua luni. Copy/paste de la 7 la 7 seara.

A urmat o pauza de promovare ca apoi sa nu mai public anunturi, ci sa le editez. Adica sa iau fiecare anunt nou publicat de agent, sa-I corectez greselile, sa-I scot prescurtarile si sa-l optimizez pentru o categorie anume. Cel mai tare m-a amuzat unul a carui forma initiala o tin minte si acum “ac1968, et 2, 2ca, 62mp, smd, 1ba, 1b, p 35.000“. in traducere apartament 2 camere an constructie 1968, et 2, 63mp, semidecomandat, o baie, un balcon, pret 35.000 euro. “Bine ca aveam rutina celorlalte la activ, daca nu l-as fi lasat needitat.

Am promovat si de la statutul de editor anunt, la cel de operator telefonic. Noua atributie fiind aceea de a suna la toate numele valide ale anunturilor pentru validarea lor, reconfirmarea valabilitatii si completarea de informatii.

M-am tinut pe pozitii pana in luna a 4-a de sarcina si de cand a inceput pruncul sa miste am lasat-o balta. Erau prea multi aroganti, dezinteresati, optuzi sau refractari la ideea de agentie peste care dadeam vrand nevrand si nu mai aveam nervi pentru ei.
Toata treaba asta iti solicita muullt rabdarea.

Salariul

Cum eu ma numesc si semnez fata naiva m-am pacalit singura acceptand pozitii de care altii nu voiau sa auda si primind doar ce le scapa printre degete.
Ce-o sa fac dupa fiu-meu implineste doi ani nu stiu, dar la munca in zadar nu ma mai intorc.

Vă invit să vă abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne antrena la discuții zilnice.

munca in zadar
foto unsplash.com

Share

3 thoughts on “Cum ma solicita munca in zadar

  1. Habar nu aveam de existenta unor asemenea joburi. Oricum ceea ce-ti pot spune e ca nu exista job usor. Nici la stat, nici la privat. Toate au avantaje si dezavantaje. Conteaza ca atunci cand le pui intr-o balanta, avantajele sa cantareasca mai mult. Si ca respectiva activitate sa ti se potriveasca. Sa gasesti o oarecare satisfactie in ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: