Nu tin neaparat sa fim prieteni pe facebook

Nu tin neaparat sa fim prieteni pe facebook
o calatorie, nu e o prietenie

Atata timp cat nu am fost decat niste colegi. Da, pe noi conjunctura, timpul, situatia si voia intamplarii ne-au adus impreuna. Ne-am tolerat si acceptat pentru ca, nu aveam cum sa ne evitam pe parcursul a 4 ani. Atat ne-a tinut liceul intr-o clasa. Nu tin neaparat sa fim prieteni pe facebook.

In toata vremea asta nu eram decat vecini de randuri si niste tineri care isi mai aruncau o vorba dimineata sau in pauze, la plecare uitam de ea fiind prea grabiti sa fugim de calvarul orelor. Prieteni nu am fost pentru ca nu stiam nimic in plus unul despre celalalt.

Niciunul dintre noi nu a facut un pas in fata. Niciunul nu si-a tradat vreun secret. Niciunul nu a vrut sa afle mai mult decat stia deja. Nici eu nici tu. Nu e nimeni vinovat pentru asta, pur si simplu asa am simtit, anii de liceu si conjunctura nu reprezinta in sine o legatura. De multe ori ma simteam ca in tren, relationand superficial si apoi grabindu-ma sa sfarsesc calatoria preferand sa ma arunc in ganduri nu sa le transform in cuvinte. Uitand aproape dupa fiecare traseu cu cine vorbeam, in tren rar iti faci prieteni. Asa si in clasa, cat eram inchisi pe dinauntru ne cunosteam, palavrageam, cand deschideam usa intram in alta lume singuri.
Anii au trecut si timpul ne-a maturizat pe fiecare, ne-am schimbat unele principii, dar in esenta suntem aceiasi, oamenii nu se schimba. Am inaintat in varsta cu indeticul statut de la despartire fosti colegi, nu prieteni. Am evoluat fara sa ne mai vorbim, fara sa ne intalnim, fara sa ne pese ce s-a intamplat cu noi.
Calatoria noastra impreuna s-a terminat demult.

Dar intervine facebook, atat de meschin pe cat poate si vrea sa ne imprieteneasca, sa ne apropie, sa ne intregeasca clasa. Sa ne bucure. Absurd! Suntem doar niste umbre ale unor amintiri. Exista nuclee de prieteni, aceia cu care inca vorbim si eu si tu, ei se straduiesc faca o reuniune completa  si ne puna pozele fata in fata printr-o sugestie, asa ca sa ne aducem aminte de noi. Care noi? Nu am fost nicicand mai mult decat eu si tu.

Cu ce te-ar ajuta sa stii cum arat? Te-ar lasa rece noua mea moaca, ai rade poate de ridul meu in plus. M-ai gasi la fel de terna ca si atunci cand nu ma luai in seama decat de conjunctura.
De ce te-ar interesa care-I situatia mea amoroasa si daca mai exist sau nu? Ce rost are sa iti incarci mintea cu lucruri inutile.
De ce te-ai sinchisi sa-mi dai raspuns la mesaj? acum nu te mai constrang aparentele sa spui ceva. Esti liber (a) in fata casutei tale cu mesaje. Poti sa alegi.
Nu tin neaparat sa fim prieteni pe facebook, nici cu tine, nici cu ceilalti, oricare ati fi.
Nu vreau sa fiu doar un numar. Iti  multumesc, prefer cinstea, nu ipocrizia, ai fost corect (a) cu mine. Nu putem fi prieteni!

Share

2 thoughts on “Nu tin neaparat sa fim prieteni pe facebook

  1. In mare parte iti dau dreptate… de ce sa fii prietena pe facebook cu cineva cu care nu ai relationat in timpul anilor de liceu? Recunosc, eu am acceptat prietenia pe facebook a unor astfel de persoane… Nu ma deranjeaza … poate din cauza ca nu sunt foarte activa pe facebook.
    Gandidu-ma la anii de liceu marturisesc ca atunci am legat cele mai frumoase si durabile prietenii… a urmat facultatea, dar prieteniile nu sunt la fel de puternice…
    Scumpii ani de liceu… cred ca devin nostalgica! 🙂

    1. Prieteniile care dureaza s-au sudat la timp, asta se vede si pe facebook, insa cele care in fond nu sunt prietenii de ce sa primeasca tardiv un statut si ala virtual?
      si eu tanjesc dupa anii aceea, frumosi si rebeli, dar tocmai pentru ca ii vad doar prin prizma amintirilor cu cei care mi-au ramas alaturi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: