Acasa » Fimoza, o problema reala la baieti

Fimoza, o problema reala la baieti

Fimoza, o problema reala la baieti. In maternitate mi-a ajuns pentru prima oara la urechi termenul de fimoza. Atunci o zaluda din salon intreba medicul neonatolog daca e necesar sa-si traga baiatul de penis pentru decalotare. Raspunsul specialistului a fost unul vulgar si nicidecum unul pertinent: “Doar nu vrei sa-l masturbezi la varsta asta?!” Ati auzit bine, pentru acel medic decalotarea timpurie este o masturbare.

Oripilata de reactie, eu nu am pus nicio intrebare in directia asta, dar cand am ajuns acasa si medicul de familie l-a evaluat pe David a vazut ca si el are fimoza. Acesta afectiune este o patologie si reprezinta incapacitatea decalotarii complete a penisului printr-o disproportie intre preput si gland.

Este o problema obisnuita, dar deloc de neglijat si are un tratament nechirugical prin decalotarea dupa baie, combatand vechea practica exclusiv chirurgicala si punand pe ultimul plan interventia. La o decalotare simpla, dupa fiecare baie am apelat si eu dupa sfatul celui de al doilea medic. Parerile  sunt impartite dupa cum vedeti.
Stiam ca  in mod normal aceasta decalotare se face complet si natural pana in jurul varstei de doi ani, dar la David situatia e diferita,  dupa ce a implinit un an totul s-a schimbat si glandul a devenit din ce in ce mai rosu acoperindu-se treptat. La ultimul consult  tot la generalist ii se recomanda o interventie chirurgicala.
Baiatul nostru nu plange de fiacre data cand face pipi dar isi pipaie atent penisul ori de cate ori il dezbracam afisand o expresie de durere. Acum abia ma lasa sa il spal in zona intima. Asta ne-a ingrijorat si mai tare si am hotarat sa nu mai amanam.
Initial am vrut sa mergem la un specialist devean, dar e numai unul in oras si-ar trebui sa luam parerea lui drept fiind cea buna. Cumpanind am hotarat atunci sa-l ducem la Bucuresti la Marie Curie pentru siguranta lui si-a noastra. Acolo sunt medici mai competenti cu pareri mai pertinente decat o trimitere la masturbare.
Imi sta inima in gat de fiecare data cand ma gandesc ca eu sunt de vina pentru ca s-a ajuns aici, l-am decalotat insuficient si poate, de prea putine ori. Nu faceti aceeasi greseala, insistati.
Am decis cu greu sa scriu articolul de fata fiindca vorbeste de un lucru intim, dar e posibil sa ajute pe cineva.
Mamelor de baieti le adresez acestea: Voi ce simptome ati observat inainte sa ii duceti la operatia de fimoza? Cat de mult a durat recuperarea?
foto

2 thoughts on “Fimoza, o problema reala la baieti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *