Me and You and Everyone We Know 2005

Me and You and Everyone We Know 2005

Am descoperit “filmul de artă” de la tvr 2 în urmă cu cinci săptămâni şi de atunci m-am îndrăgostit iremediabil de el. În fiecare luni noaptea, datorită acestei emisiuni, e noaptea mea de film şi nu orice film, ci unul cu pretenţii. Pelicule elitiste şi realmente speciale, alese pe sprânceană.
Bazându-mă pe bunul gust al regizorului prezentator am decis să mă uit şi la Me and You and Everyone We Know 2005, filmul de debut al Mirandei July.

O poveste tipic americană despre despărţiri, sex şi relaţii de comunicare, o totală aiureală, un amalgam de scene ce vin unele peste altele ca într-un vârtej, o suită de personaje banale şi întâmplări la fel, o poveste fără tâlc cu un scenariu facil specific filmelor din acesta categorie.

Richard, un tânăr vânzător de pantofi după despărţirea de nevastă rămâne să îşi crească singur cei doi fii, dar în timp ce el caută lucruri extraordinare uita să îşi supravegheze băieţii.
Cel mic fascinat de mirajul internetului dezvolta un comportament deviant atras fiind de temele sexuale. Aşa ajunge să aibă o relaţie virtuală cu o străină căreia îi răspunde provocărilor copiind bucăţi din ce ea îi scria nefiind foarte sigur care e sensul cuvintelor.
Cel mare intra în experimentul erotic a doua vecine de cartier şi astfel le devine cobai pentru încercări perverse.
În tot timpul ăsta tatăl lor se îndrăgosteşte de o tipă excentrică, o artistă a cărei încercare în arta contemporană nu este deloc una obişnuită. Pe lângă preocupările rafinate, ea intră în mijlocul vulgului şi conduce un taxi pentru seniori.
Cei doi încearcă să interacţioneze doar pentru a fi cât mai aproape unul de celălalt, dar modul în care îşi stabilesc puntea de legătură este unul nefiresc, plin de suferinţe autoprovocate.
Deşi ideea regizoarei era să apropie oameni şi caractere, mie îmi pare că acţiunea descrisă de ea nu face decât să le traseze drumuri paralele.
O peliculă uşoară şi niciodată un film de artă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: