Înainte să adorm 2014

Înainte să adorm 2014

Înainte să adorm 2014. Am auzit multe lucruri bune despre cartea cu acelaşi titlu, dar pentru că la biblioteca nu-am găsit-o, era dată, am hotărât să caut filmul. Spre marea mea plăcere îl avea pe Colin Firth în distribuţie şi când e el un personaj eu trebuie să văd producţia.
Cu zâmbetul pe buze am dat play, păcat că pe parcurs s-a şters încet, dar sigur.

Chris şi Ben sunt un cuplu frumos şi îndrăgostit care trece printro dramă, femeia suferă de o formă rară de amnezie şi în fiecare zi se trezeşte fără nicio amintire. Din mintea ei se ştergea complet informaţia. Singurele “ajutoare” la îndemână pentru a putea afla cine este îi sunt pozele din casă de la diverse evenimente cu soţul ei, discuţiile pe care le poartă şi întâlnirile cu terapeutul. Dacă la început totul era nesigur pentru femeie în timp şi la îndrumările medicului, Chris reuşeşte să pună lucrurile cap la cap filmându-şi episodic fiecare zi.

Singurul lucru dubios era că Ben nu ştie că soţia lui încearcă să se trateze. Imagini şi crâmpeie din trecut revin în mintea ei şi astfel întrebările se înmulţesc.
Intro acţiune statică, închisă în casă sau în maşină medicului nu prea avea şanse de recuperare. Nu are niciun prieten şi nicio rudă care să o sprijine. Ştia doar că a fost descoperită intro stare deosebit de gravă de pe urma unei bătăi cumplite, dar asta era insuficient.
Ben parcă nu intenţiona să afle adevărul şi îi spunea ceea ce dorea el să ştie. O altfel de poveste.
Turnură neaşteptată apare când Chris îşi aminteşte de un bebeluş realizând că e mama. Intensitatea momentului şi opoziţia bărbatului de lângă ea tulbura liniştea de până atunci a căminului şi starea lor de spirit.
Demersul de aşi recăpăta viaţa o pune pe femeie intro situaţie periculoasă, adevărul fiind deocamdată departe.
Jocul celor doi, Nicole Kidman şi Colin Firth e plus valoarea acestui film, restul e monoton, slab structurat şi lipsit de ingredientul secret al dramelor.
Sper că în carte povestea să fie mai frumoasă.

Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

 

Sursa foto internet

Share

6 thoughts on “Înainte să adorm 2014

  1. Cred că am văzut un film cu un subiect asemănător. Păcat că se poate afirma despre un film cu Colin Firth și Nicole Kidman că e slab… 🙁

  2. Am vazut filmul, dar cam pe sarite… 🙂 Mi s-a parut interesant, dar tema nu e deloc noua si de aceea am cam… sarit peste unele scene… pentru ca de-am inceput sa-l vad, macar sa-l vad pana la capat, chiar daca “pe sarite” 🙂
    Saptamana minunata sa iti fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: