Citate din M-am hotărât să devin prost

Îl invidia pentru tot ce ştia O. Wilde.
Ob – la – di, ob – la – da, life goes on bla- The Beatles

Citate din M-am hotărât să devin prost

 • Constatase de multe ori că inteligentă este cuvântul ce desemnează nenumărate prostii bine ticluite şi frumos pronunţate, că este atât de pervertită, încât de multe ori eşti mai avantajat fiind prost decât intelectual consacrat. Inteligenţa te face nefericit, singuratic, sărac, pe când deghizarea inteligenţei îţi conferă o imoralitate de hârtie de ziar şi admiraţia celor care cred în ceea ce citesc.
 • Inteligenţa e de două ori rea: te face să suferi şi nimeni nu se gândeşte să o considere că pe o boală,
 • Viaţa e ca un animal care se hrăneşte cu cecuri şi cărţi de credit.
 • Nu există durere mai mare decât să fi un înger în iad, în timp ce un diavol este oriunde la el acasă.
 • Oamenii seamănă frapant de mult cu automobilele lor. Unii au o viaţă fără opţiuni, care doar merge, nu prinde viteză prea mare, calează şi are adeseori nevoie de reparaţii; este viaţa din partea de jos a gamei, puţin solidă, care nu-şi protejează ocupanţii în caz de accident. Alte vieţi au toate opţiunile posibile: banii, dragostea, sănătatea, succesul şi prietenia, precum airbagul, ABS-ul, scaunele tapisate cu piele, servodirecţia, motorul cu 16 supape şi aerul condiţionat.

Citate din M-am hotărât să devin prost

Despre Roxana Trandafir 763 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

6 comentarii publicate

 1. Roxana, dacă sunt citate, pune-i acolo și pe autorii lor.
  Nu sunt de acord că ”banii, dragostea, sanatatea, succesul si prietenia” ar fi niște opțiuni protectoare. Într-o clipă banii se pot risipi, sănătatea se poate pierde, succesul poate să apună, prietenia să dispară. Cât despre dragoste, ce să zic… E și ea destul de efemeră. Eu aș pune în locul acestora înțelepciunea, răbdarea, încrederea, modestia, cumpătarea.

 2. Am vazut cartea, dar mi s-a parut atat de ciudat titlul, ca m-am hotarat sa zic pas. Asa ca , iti multumesc de prezentarea ei. Totusi, varianta din titlu mi se pare o alegere de minima rezistenta. Uneori bataliile sunt mai interesante!
  O saptamana minunata sa ai!

 3. Am rasfoit volumul la cineva si m-am amuzat. Ma gandeam ca e mai simplu sa fiu ignoranta total, sa traiesc doar pentru bunuri – n-as mai avea nelinisti, n-as mai avea intrebari… :))
  Mi-am amintit o „culme”: care e culmea prostiei? sa faci pe prostul si sa ramai asa. 🙂 Imi imaginez cum mi-ar fi daca as deveni proasta. :)) Poate ca si sunt, intr-un fel… Sau doar ma comport prosteste, uneori. 🙂
  Multumesc pentru citate!
  Saptamana minunata sa ai!
  Suuces la SuperBlog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Si unghiile viseaza, stiai?

  Si unghiile viseaza, stiai? Suferinta unghiilor mele a fost mereu si suferinta mea. Am cele mai slabe unghii pe...

Închide