Femeie, cand ai avut ultima oara grija de tine?

Rate this post

Rh-ul negativ pe care credeam ca il am imi spulbera cu usurinta visul de a deveni mama. Abia cand am aflat ca a fost o greseala de interpretare am avut curajul sa sper. Fara vreun efort prealabil, ci urmarindu-mi ovulatiile si perioadele fertile ale lunii am reusit sa raman insarcinata. Pe atunci nu stiam de existenta vreunui produs care ar stimula functia ovariana precum Myo-sun, ci doar am mancat natural si sanatos, m-am ferit de stresul cotidian si am mizat pe sansa. Restul sunt detalii.
.

Perioada celor noua luni a fost una de schimbare majora, am fost in stare sa schimb si sa inlatur principiile nesanatoase din conduita alimentara de pana la acel moment. M-am straduit sa-mi stapanesc firea sensibila si am invatat sa ma autodepasesc in situatiile noi. Toata perioada a fost ca un examen la care nu-mi permiteam sa stiu putine. De una singura invatam sa-mi ascult si sa-mi accept corpul si sa-mi duc starile de rau. Sfaturile si indicatiile le-am luat cu precadere de la medic, doctorita mea se ocupa constant sa-mi animteasca:

  • Ca vitaminele sunt esentiale in sarcina.

  • Ca igiena ne va ajuta sa fim sanatosi si ca indiferent cat de greu va sa fie pantecul ea trebuie facuta pana in ultima zi.

  • Si ca o viata sanatoasa, un somn bun, plimbarile pe jos si exercitiul ne vor fi amandurora aliati.

Am aflat atat de la ginecolog cat si de la alte mame ca, sarcina are o putere regenerativa asupra organismului gravidei si da, pot sa enumar cu bucurie lucrurile pe care chiar eu le-am castigat:

-dioptriile mi-am ramas aceleasi, desi ma asteptam la niste schimbari mari.

-parul mi s-a regenerat si are o structura puternica acum.

–beau foarte rar bauturi acidulate, iar de alimente grase sau prajite nici nu incape vorba.

-toate simtomele sindromului premenstrual pe care le bifam inainte s-au diminuat. In tratamentul acestui sindrom se poate folosi un produs bio numit premstop , el regleaza sistemul hormonal al femei pe perioada menstrei lunare.

 

Am avut grija de noi, pentru ca, am inteles ca grija e primul pas spre dobandirea sanatatii.

E adevarat ca am vorbit despre fertilitate, sarcina si beneficiile ei, dar nu orice intarziere menstruala poate fi un semn al aparitiei unui bebelus, ci trebuie sa tii seama de 5 semne ale unei intarzieri.

Cand ai avut ultima oara grija de tine?Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: