O reprezentatie cu emotii

Rate this post

Pe pliantul pe care il gasise agatat de clanta usii scria clar : “Deschiderea stagiunii de toamna a teatrului “ Hamlet” din orasul X… va avea loc in maine seara la orele 21 cu premiera spectacolului “ Doamna in rochie rosie de dantela” in cadrul reprezentatiei protagonistii vor alege o doamna din public pentru un rol important” . Dalidei nu ii venea sa-si creada ochilor, voia atat de mult sa ajunga la spectacol, dar ea nu avea rochii rosii din dantela. De unde sa-si cumpere una intrun timp atat de scurt? Cazu pe ganduri deznadajduita.

Dupa o jumatate de ora de framantari isi numara ultimii bani bine ascunsi in pusculita secreta si apoi deschise laptopul in cautarea unei rochii. Gasi un site cu livrari rapide, HelenBoutique, dupa ce consulta produsele prezentate si  pagina lor de contact isi alese un model de rochie lunga din dantela perfecta pentru eventiment. O studie in toate pozele si o adauga in cos spre a o comanda. Maine seara avea ce sa poarte si va straluci.

Ziua se dovedi insuportabil de lunga in asteptarea coletului, dar cand se asepta mai putin rochia ii fu livrata. Era ambalata perfect si corespundea intru totul imaginii de pe site. Plati curierului si se grabi sa inchida usa pentru a o proba.

Se potrivea cu silueta ei inalta si voluptoasa si o facea sa se simta deosebita. Isi pieptana parul intrun coc romantic si se se privi curioasa in oglinda. Imaginea o facu sa tresara, in sfarsit visul ei din adolescenta avea sa devina realitate, avea sa fie actrita pentru o seara, ea trebuia sa fie aleasa, nu incapea indoiala.

Seara mult astepta veni. Toamna fu ingaduitoare si nu isi trimise ploile peste orasul X, ci doar o melancolie patrunzatoare specifica parca povestii de pe scena. Dalida era gata demult, isi mai aranja o data parul si isi puse pantofii rosii cu toc. Aproape ca alerga pe scari si se arunca in taxi pentru a nu intarzia. La orele 20.50 era in fata teatrului. Curtea plina de lume nerabdatoare ii starni o bucurie neasteptata. Simti pentru prima oara si fiorul emotiei, dar pasi cu hotarare si gratie mai departe facandu-si loc intre curiosi.

Cand usile uriase se dadura la o parte Dalida vazu covorul rosu si tot mobilierul in aceasi culoare, o asteptau pe ea. La stanga un copil imbracat in frac rosu inmana bilete iar cativa pasi mai inainte un tanar cu o pelerina lunga si o masca le rupea. Mana Doamnei in rochie rosie de dantela tremura la atingerea lui, o privi patrunzator si curios dupa care o impinse spre o alta intrare rupand-o de rand.

Dalida se trezi in spatele unor cortine rosii. Era pe scena. In cateva momente incepea o reprentatie cu emotii.

 1 thought on “O reprezentatie cu emotii”

  • O poveste foarte frumoasa si o prezentare placuta. Am aruncat o privire si pe HelenBoutique si am gasit multe rochii ce mi-au atras atentia. Nu mai vorbesc de preturi, care sunt foarte, foarte mici. As fi vrut sa stiu de existenta magazinului cu mai mult timp in urma.

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: