Primul joc lego

Rate this post

David nu are o jucarie preferata, de fapt nu-i plac foarte mult jucariile, pasiunea lui au fost si sunt lucrurile pentru oameni mari. Cu toate astea, un joc din categoria jocuri lego i-a atras atentia inca de cand l-a primit.

 

Avea un an si la taiarea motului intre cadouri a gasit si caramizile colorate.  A saltat plasa cu ambele maini si cu dibaceie a inceput sa-i largeasca gaurile, intai a iesit o caramida, apoi inca una si tot asa pana cand plasa s-a golit.

Bineinteles ca nu stia sa construiasca si sa le dea forma, ci le incerca cu gura confundandu-le probabil cu inele pentru dentitie la fel de colorate. I-am explicat  ca ne vom juca ulterior cu caramizile si le-am strans si apoi le-am gasit un loc la vedere. Pana sa poata folosi el jocul i-am construit eu fie castele, fie barci, fie avioane, fie parcuri. Avea destula rabdare sa ma privesca in timp ce construiam, dar dupa ce obiectul era gata il dadea jos de pe masa fara sa clipeasca. Incatat de reusita se napustea razand asupra gramezii si o imprastia si mai tare. In timp, insa situatia s-a schimbat, a inceput prin a aseza el caramizile pe masa numita de acum “santier” apoi ingenunchia langa mine asteptand sa ispravesc.

Pasul al doilea a fost sa-mi intinda chiar el caramida cu caramida, figurina cu figurina asa incat sa-mi fie de ajutor, dar si pentru ca obiectul sa iasa dupa gustul lui. Acum e la pasul trei, apasa singur caramizile si cladeste turnuri, nu seamna ele cu turnurile celebre, dar se inclina precum cel din Pisa si se darama asemeni turnului Babel facandu-l fie sa se supere nevoie mare. fie sa rada cu hohote cand isi vede realizarea la pamant.

L-am lasat sa-si faureasca dupa imaginatie diverse obiecte chiar daca ele nu au forme firesti si nici logica. De fiecare data cand se joaca cu jocul lego vad cum :

  • deosebeste formele chiar daca  nu le poate numi deocamdata.
  • face diferenta intre culori.
  • foloseste marimile potrivite.
  • inventeaza.
  • persevereaza chiar daca totul se face una cu pamantul.
  • a invatat mai usor sa stranga intrun singur loc atat caramizile lego cat si alte jucarii.

Iata de ce m-am convins inca o data ca stimularea creativitatii si a inventivitatii copilului se realizeaza cel mai bine atunci cand construieste cu mana lui.

Primul joc lego

 Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: