De ce vorbesc despre rochii elegante?

rochie de seara din voal

V-am zapacit cu postarile mele despre rochii si rochii elegante, dar ce sa fac daca imi place sa scriu despre asta? Si daca tot imi place mai scriu una, ultima, bine macar pentru moment.
Am sa va vorbesc despre tinutele de la un bal de absolvire, acela la care chiar eu am participat in urma cu vreo 13 ani.

Seara cea mare a banchetului era programata pentru o sambata, deci ne astepta un adevarat bal, tot ce trebuia era sa intram in atmosfera asa cum se cuvine. Noi fetele nici ca ne mai puteam stapani emotiile.

Cautam tinuta perfecta la raionul cu rochii de banchet elegante, pe rafturile surorilor mai mari sau imprumutandu-ne una pe cealalta. Cum ne-a iesit? Nu atat de bine pe cat ne doream, insa mai bine decat se asteptau profesorii de la niste adolescente rebele.

In seara aceea de sambata cu toatele eram gatite si pregatite pentru ceva aparte. De la coafura, machiaj, manichiura, rochii pana la mici accesorii totul era aproape perfect. In imaginatia mea toate trebuia sa fim printese si recunosc nu mica mi-a fost mirarea sa gasesc si fete imbracate in blugi sau costume cu cravata. E drept ca nu era cu putinta ca 100 de fete din promotie sa aiba aceeasi idee clasica despre bal ca si mine, dar tot ma simteam usor dezamagita.

Stand deoparte si analizand, nu datorita dezamagirii, ci din pricina firii introverte am vazut in fiecare un fel de a se exprima si de-a se face remarcat la o petrecere de amploare. Erau multe domnite ce voiau a fi reginele serii si pentru asta aveau o atitudine ostentativa, rochii extravagante si dansuri provocatoare, acelea erau prezente in orice loc vorbind mult si suficient de tare asa incat atentia sa le fie acordata lor.

Cele asezate in colturi erau timidele, ele asteptau parca o mana salvatoare care fie sa le scoata la dans, fie sa le atraga in conversatii, pentru ca ele nu erau suficient de indraznete pentru a le incepe. Rochiile lor erau de regula simple si  cu bun gust.

O alta categorie era a celor care isi ratasera aparatia, pentru ca, tinuta se dovedise cea mai proasta alegere. Cu decolteuri exagerate, sani la vedere, croieli ce le dezavantajau, genunchi prea goi sau trene prea lungi fetele acestea sa straduiau sa nu se enerveze la fiecare pas.

Regina frumusetii in acea  seara a fost o fata blonda, pieptanata simplu si cu o rochie eleganta de voal, aparitia ei de senzatie o aducea in ton cu noaptea calda si o facea cea mai frumoasa fara a se folosi decat de atuul propriei tinereti.

Concluzia nu a fost a noastra, ci a celui mai batran profesor, care privindu-ne cu atentie a decretat. : “A fost misto si daca imi permiteti un sfat: nu uitati sa fiti tineri!”

De asta e bine ca pentru banchet sa mizezi pe o rochie eleganta.Lasă un răspuns