tunnsoarea mea curajoasa
17Jun

Tunsoarea mea curajoasă si noua

Reading Time: 3 minutes

Tunsoarea mea curajoasă a întors multe priviri şi-a stârnit cele mai controversate reacţii. De ce tunsoare curajoasă? Aşa i-a zis prietena mea care nu ar fi avut îndrăzneala să poarte un centimetru de păr. Mie nu îmi pare că ar fi un act de bravură, doar că acum mă simt diferit şi sunt una dintre acele puţine femei care s-ar tunde atât de scurt.

 

Tunsoarea mea curajoasă

  • Mi-a arătat (din nou) cât de multe prejudecăţi au romanii.
  • Cum sunt privite femeile care încearcă şi altceva.
  • Că le place să şuşotească pe la spate în timp ce în fata îţi zâmbesc.
  • Sunt adepţii tratamentului după ureche abandonând sfaturile avizate în derizoriu.
  • Acceptă greu altă opinie.

Dimineaţa am plecat la cumpărături în kaufland de unde mi-am cumpărat o pălărie de damă din paie, voiam a mă feri de prejudecăţi cu ea, aveam o presimţire că voi fi privită ciudat până părul nu îmi va creşte suficient de mult pentru normele societăţii. Intuiţia mă avertizase bine, veţi vedea.
Tot din Kaufland am achiziţionat un şampon nou, Şampon Clear Anti Hair Fall.
De acolo am plecat la farmacie, prima ieşită în drum a fost sensiblu, aici am găsit ulei de argan virgin pentru uz cosmetic, bun şi pentru păr cât şi pentru unghii şi ten. L-am cumpărat şi apoi am plecat să mă tund.
La coafor ideea unei tunsori 1 la femei a fost privită reticent. Nici că încăpea vorba de o tunsoare curajoasă.
– Să nu te tund din foarfecă? A zis stilista de îndată ce m-am aşezat pe scaun.
– Vreau să mă tund atât de scurt pentru că îmi cade părul foarte şi e necesar un tratament.
– Dar tu ai un păr frumos, ondulat şi cu culoare faina. E păcat să-l tunzi.
– Am de suferit de pe urma lui, sunt multe fire de păr peste tot în casă, pe haine, pe lucri, pe mine. În plus am un copil mic, vreau să îl feresc de pericol.
Cu greu se învoieşte şi începe să mă pieptene convingându-se că nu bat câmpii în timp ce privea firele de păr căzute.
Îşi pune colegul să măture prima parte a podoabei căzute pe jos pe motiv că se îneacă şi apoi îşi ia maşina de tuns. Potriveşte cuţitul şi se apropie de urechea mea stângă bombănind asupra ideii absurde. Când ajunge pe ceafă simt că mă ciupeşte.
Colegul o sfătuieşte să ia maşina lui, ea insistă sa continua să mă ciupească, în sinea mea credeam că o face ca să mă pedepsească pentru alegerea mea.
– Şi ce tratament vrei să faci?
– Cu ulei de argan şi în prima fază şi cu un şampon pentru întărirea şi fortifierea firului de păr.

– Am şi eu şampon cu aragan de la Avon, deci puteai să îl cauţi şi să nu te cheleşti aşa!

Îmi venea să mă ridic în secunda aceea şi să plec, despre ce vorbim? Habar nu ai de problemele ce pot apărea cu părul, nici să repeţi un cuvânt nu poţi şi mă judeci pe mine?
… Am respirat adânc şi-am tăcut pentru că, în sfârşit, maşina ce ciupea s-a înecat şi acceptat-o pe-a colegului. Maşina lui o adevărată mângâiere pentru scalp. Repede şi uşor tunsoarea era gata. Am mulţumit din respect, dacă ar fi fost să-mi ascult instinctul aş fi bufnit, dar bărbatul ce îi era coleg nu merită asta. Mi-am pus pălăria şi-am plecat.
În urma mea remarcile nu se stinseseră încă, indignată duduia spunea că nu ştie cum am să ies în lume cu aşa cap.
Întrebarea mea firească e cum poate o femeie să mă bombăne şi un bărbat să empatizeze cu mie? Nu era normal să fie invers?
Un catralion de nervi mi-a făcut, m-aş fi întors să îi spun că e dreptul meu să aleg şi datoria el să mi-l respecte, dar nu am cedat impulsului, ci mi-am promis să îi fac pagubă cu un client, cu mine.
Acasă băiatul m-a luat în braţe şi m-a mângâiat, tot mama lui “mumoasa” rămăsesem. Nici că îmi trebuia altă confirmare.
Mi-am asumat tunsoarea şi tocmai de aceea am pus şi poze publice. Mi-am asumat şi părerea celor din jur şi-am ieşit pe stradă cu “capul ăsta”. Am să-mi asum tot ce urmează şi-am să vă povestesc în curând cum am reacţionat după hidratarea cu ulei de argan şi la şamponul pentru fortifiere. Deocamdată îmi simt capul uşor cu hulita tunsoare 1, sufletul mi-e liniştit iar părul lung de peste tot a dispărut.
Cine mă mai trage de urechi pentru tunsoarea mea curajoasă? Este cineva dintre voi doamnelor care mai poartă o tunsoare 1? Dar e tunsoarea mea si imi place.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

tunnsoarea mea curajoasa

Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “Tunsoarea mea curajoasă si noua

  1. Hopaaa! Da ce hotărâtă eşti, nici n-ai zis bine şi deja te-ai tuns. Ia sa le râzi în nas celor care te privesc ciudat. Bravoo!

  2. Suuuper!! Felicitari pentru curaj, nu doar ca parul se va regenera, dar o sa fie si mai usor de intretinut pe caldurile astea. Si eu m-am tuns, nu ca tine, dar destul de scurt si acum imi fac in cap un fel e tepi. Parul meu avea cam doua degete and l-am tuns ( acum are trei) si statea ca o coama de leu, dar eram extrem de mandra de mine. Sper ca la fel te simti si tu. Mi se pare ca te prinde foarte bine. Nu lua in seama coafeza aia, era o toanta, vezi de drumul tau si ramai mandra de alegerile tale! Te imbratisez cu drag!

  3. Am văzut multe persoane de sex feminin tunse aşa. Dacă strâmbă cineva din nas e doar problema lui!

  4. Pingback: O depresie cât un hău – Jurnal de mamică de rege mic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *