23Jul

O bubiţă care ne-a pus sufletul pe jar

Reading Time: 2 minutes

O bubiţă care ne-a pus sufletul pe jar
O bubiţă care ne-a pus sufletul pe jar . Pe creştetul lui David a apărut din senin o bubiţă aseară. Se plângea puţin de durere doar când o atingea, în rest totul era în regulă. M-am îngrijorat când s-a spart, dar pentru că piciul dormea am hotărât că dimineaţa să-l ducem la medic.
Când s-a făcut zi şi i-am privit bubiţa era îngrozitoare, supurase şi îi umpluse tot capul de un lichid galben închis. O frică paralizantă a pus stăpânire pe mine aşa încât nu puteam să articulez ceva ca să-l trezesc pe Alex.

Când intrun final am reuşit să o fac, copilul dansa fericit pe lângă mine. L-am privit atent ca şi când aş fi vrut să găsesc ce nu e în ordine, dar singură ce nu se potrivea cu veselia lui era buba din cap.

Mbun, explică-I copilului că trebuie să meargă la doctor, caută-I haine, pune în geanta certificatul de naştere, respiră adânc şi lasă-l să plece cu taică-su şi cu bunicul la urgenţe pentru că durerea ta de stomac e mult prea mare ca să te ţină în picioare.
Întotdeauna când David are o problemă sunt cu el, acum e o excepţie şi nu vă spun ce griji mi-au mai crescut în suflet. La toate relele din lume m-am gândit şi imaginea hidoasă a bubei mă teroriza fără încetare. De la ce să fie? Să se fi lovit fără să spună şi fără să văd? Să-l fi afectat soarele?
Nu ştiam şi nu puteam să fiu acolo. Acolo l-aş fi luat cu vorbă bună, i-aş fi alinat plânsul, aş fi auzit cu urechile mele ce se spune un medic… dar eram acasă cu telefonul în mâna plângând. Când a sunat am tresărit de parcă ar fi explodat o bombă lângă mine.

Era Alex care îmi spunea că încă aşteaptă la upu chirurgie. Puf, chirurgie? Da, era o bubă spartă unde alt undeva să o cureţe? L-am rugat pe soţ să mă anunţe ce va spune medicul.
Minutele de după mi s-au părut infinite.

La al doilea sunet al telefonului am răspuns tot tremurând, dar veştile erau bune. O bubă apărută de la soare cel mai probabil ce acum fusese curăţată cu apă oxigenată şi betadina iar băiatul era bine.
Nu pot să spun ce eliberare am simţit, mai lipsea doar să-l pot ţine eu la piept.
Când a intrat în casa direct în braţele mele a sărit să-mi spune că nenea doctor l-a dat cu ciocolată pe cap şi buba nu mai curge.
Într-adevăr nu mai curgea şi-o acoperise o coajă urâtă, lucrurile intrau în normal.
Unii mi-ar spune că am făcut o tragedie dintro buba, da atunci când eşti mama până şi o bubiţă îţi pune sufletul pe jar.
foto

Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “O bubiţă care ne-a pus sufletul pe jar

  1. o mama intelege asta… ca orice buba e dramatica. Am copila nazdravana (plina de vanatai, de 2 ori capul cusut), asa ca am incasa permanent betadina…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *