Acasa » Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe

Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe

Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe. A trecut mai bine de o lună de când podoaba mea capilara cădea în voie, a trecut o lună de când stima mea de sine a început să crească simţitor, a trecut o lună de zile de când nu mai vreau să văd în oglindă imagini pe care să nu le recunosc.
Am refuzat să mă afund în butoiul cu melancolie. Mi-am pus ambiţia înainte şi cel puţin până acum am câştigat în lupta cu depresia.
 

Am avut mai mult curaj în toată luna asta, curaj care mi-a descoperit lucruri demult uitate cum ar fi:

– Plăcerea mersului în sandale, dacă până acum considerăm că blugii şi adidaşii sunt cei care mă definesc şi mă aruncam în ele mascându-mi orice formă a corpului, acum am redefinit totul începând de la sandale. Şi câtă graţie îmi aduc  sandalele, că nici cuvinte nu am să le mulţumesc.
– Am avut îndrăzneala să merg la interviu (mâine vă povestesc despre el) intro rochie elegantă.
– Mi-am cumpărat haine viu colorate şi un ruj. Rujul mi-a conturat mereu trăsăturile intrun mod plăcut. Am ales o culoare pală şi foarte naturală care vine în armonie cu pielea mea.
– Mi-am propus să nu mă mai supere deloc reacţiile oamenilor ce ne văd pe stradă.
– Am fotografiat tot ce mi-a plăcut.
– M-am trezit foarte devreme doar ca să pot citi mai mult.
– Nu am povestit niciunui prieten despre starea asta, doar am scris despre ea, cuvintele nu mă judeca.
– Mi-am strâns şi mai tare copilul în braţe şi am tresărit când m-a strigat “mama mea minunată”. Aceasta a fost cea mai mare răsplată a efortului meu de a-mi reveni. Am rămas la fel în sufletul lui.
Mă privesc în oglinda pe care mi-am lăsat-o la îndemână şi observ o încercare timidă de zâmbet în ochi. Semn că mi-am redescoperit feminitatea… şi atât de liberă mă simt atunci când ea mă îmbrăca. Nu exista un tratament pentru depresie, dar exista autosugestie.
Sursa foto 

2 thoughts on “Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe”

  1. Roxana, fie ca vrem sau nu, constienti sau nu, ne luptam aproape zilnic cu ceva depresiv. Faptul ca tu ai invis aceasta stare e mare lucru, pentru ca unii poate chiar multi, nu au aceeasi putere. Bravo tie! Si cel mai nasol e ca de multe ori ne bazam pe lucruri din afara noastra ca sa ne simtim noi bine, inauntru. Dar merge si asa. Orice pentru a scoate fata zambareata inainte! Multa sanatate, tie si familiei tale! :*
    PS: Cum a fost la interviu? Succes! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *