Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe

Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe. A trecut mai bine de o lună de când podoaba mea capilara cădea în voie, a trecut o lună de când stima mea de sine a început să crească simţitor, a trecut o lună de zile de când nu mai vreau să văd în oglindă imagini pe care să nu le recunosc.
Am refuzat să mă afund în butoiul cu melancolie. Mi-am pus ambiţia înainte şi cel puţin până acum am câştigat în lupta cu depresia.
 

Am avut mai mult curaj în toată luna asta, curaj care mi-a descoperit lucruri demult uitate cum ar fi:

– Plăcerea mersului în sandale, dacă până acum considerăm că blugii şi adidaşii sunt cei care mă definesc şi mă aruncam în ele mascându-mi orice formă a corpului, acum am redefinit totul începând de la sandale. Şi câtă graţie îmi aduc  sandalele, că nici cuvinte nu am să le mulţumesc.
– Am avut îndrăzneala să merg la interviu (mâine vă povestesc despre el) intro rochie elegantă.
– Mi-am cumpărat haine viu colorate şi un ruj. Rujul mi-a conturat mereu trăsăturile intrun mod plăcut. Am ales o culoare pală şi foarte naturală care vine în armonie cu pielea mea.
– Mi-am propus să nu mă mai supere deloc reacţiile oamenilor ce ne văd pe stradă.
– Am fotografiat tot ce mi-a plăcut.
– M-am trezit foarte devreme doar ca să pot citi mai mult.
– Nu am povestit niciunui prieten despre starea asta, doar am scris despre ea, cuvintele nu mă judeca.
– Mi-am strâns şi mai tare copilul în braţe şi am tresărit când m-a strigat “mama mea minunată”. Aceasta a fost cea mai mare răsplată a efortului meu de a-mi reveni. Am rămas la fel în sufletul lui.
Mă privesc în oglinda pe care mi-am lăsat-o la îndemână şi observ o încercare timidă de zâmbet în ochi. Semn că mi-am redescoperit feminitatea… şi atât de liberă mă simt atunci când ea mă îmbrăca. Nu exista un tratament pentru depresie, dar exista autosugestie.
Sursa foto 2 thoughts on “Rujul şi rochia elegantă mulată pe tristeţe”

  • Roxana, fie ca vrem sau nu, constienti sau nu, ne luptam aproape zilnic cu ceva depresiv. Faptul ca tu ai invis aceasta stare e mare lucru, pentru ca unii poate chiar multi, nu au aceeasi putere. Bravo tie! Si cel mai nasol e ca de multe ori ne bazam pe lucruri din afara noastra ca sa ne simtim noi bine, inauntru. Dar merge si asa. Orice pentru a scoate fata zambareata inainte! Multa sanatate, tie si familiei tale! :*
    PS: Cum a fost la interviu? Succes! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *