Merluciu prăjit

Azi am facut merluciu prăjit pentru ca atunci când vine vorba de peşte eu şi David suntem primii la masă fără comentarii sau rugăminţi. Ne place atât de tare încât l-am mânca de trei ori pe zi, la mic dejun, la prânz, dar şi la cină şi nu l-am da pe niciun alt fel de carne. Nu mai mâncasem demult aşa că baitul meu a început să poftească şi de trei zile cerea întruna peşte.

Merluciu prăjit
Nu voiam să il las prea mult să aştepte aşa că am căutat peştele lui preferat, macroul, dar nu am găsit şi m-am oprit la merluciu congelat de la Kauffland care spre bucuria mea era curăţat de capete şi de cozi. Oricât de tare îmi doream peşte proaspăt la Deva îl găsesc numai la Auchan care  e mult prea departe pentru mijloacele noastre de deplasare.
Micuţul a fost încântat, însă şi ţopăia fericit când i-am arătat punga îngheţată.

L-am lăsat decongelat şi dimineaţa înainte să se trezească el l-am gătit. Nu am avut ouă, prin urmare l-am prăjit în faină şi ulei, pesmetul nu ne place niciunuia dintre noi.

Am folosit următoarele ingrediente:
-5 peşti.
-Sare după gust.
-Faina o ligură.
-Ulei.
-Usturoi din belşug.

Mod de preparare pentru merluciu prăjit:

Am spălat peştele, l-am tăiat în bucăţi, fiecare peşte în trei, l-am sărat, l-am tăvălit în făină şi l-am prăjit pentru cca 3 minute în baie de ulei.
Usturoiul l-am păstrat doar pentru noi, pentru ca,  piciul îl refuză cu desăvârşire.

Merluciu prăjit Merluciu prăjit

Atunci când s-a trezit şi-a venit în fugă la bucătărie a fost extaziat… era nerăbdător şi s-a aşezat primul pe scaun. “Peste, veau, peste, peste!”  Am împărţit totul şi pentru rege am păstrat bucăţile cele mai mari, a mâncat patru din cinci iar la final m-a răsplătit cu o îmbrăţişare lungă.
Sunt o mamă fericită.

Mai multe aici 
Poftă bună.

Despre Roxana Trandafir 779 de articole
Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

3 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Enterocolita în luna a noua de sarcină de la neglijenţă la pericol imiment

Enterocolita în luna a noua de sarcină de la neglijenţă la pericol imiment O felie de parizer şi coşmarul enterocolitei...

Închide