Sunt atenta cand cumpar detergenti

Am avut parte de tot felul de masini de spalat de-a lungul timpului, masini pe care le-am invinovatit pentru curatirea nepotrivita a hainelor si mai rar mi-am pus intrebarea daca sunt de vina unii detergenti pentru asta?
Toate pana intro zi, cand am luat ce am gasit in primul magazin si am scos rufele intocmai dupa cum le-am pus, doar ca erau ude. De atunci sunt mai atenta cand cumpar detergenti.

Lectia cea mai importanta pentru o spalare eficienta a hainelor nu mi-a fost data insa de detergenti, ci de tehnici de spalare corecta. Intai am invatat sa separ hainele, sa nu exagerez cu detergentul sau cu balsamul. Sa nu umplu niciodata cuva peste masura. Sa curat corespunzator masina de spalat dupa fiecare ciclu incheiat.
Cu aceste lucruri inregistrate in minte nu am mai avut parte de surprize neplacute.
Revenind la detergenti, insa va spun ca am incercat toate categoriile posibile, de la cel praf, la capsule si cel lichid. De asemenea am incercat si diferite marci, mai putin promovate sau ieftine sau marci insemnate si cu traditie in Romania.

Am folosit detergenti manuali si detergenti automati, cu cei manuali am incercat sa indepartez petele inainte de o spalare cu masina. Am folosit intotdeauna Ariel manual la cutie de 450 de grame, il prefer in cantitate mica pentru ca o cutie ramasa nesigilata face ca detergentul sa isi pierde din proprietati. Si daca a fost nevoie am apelat si la Vanish.

Spalarea cu  detergenti sub forma de capsule a fost eficienta si comoda.

Motivele ar fii urmatoarele: nu a mai fost nevoie de masura pentru a doza corespunzator, detergentul nu a mai ramas in sertarul masinii de spalat nedizolvat, nu au mai aparut probleme cu depunerea pe care o indepartam mai greu. O capsula pusa in cuva si restul era istorie.
Pana sa trec la Ariel, am folosit multa vreme Persil capsule, dar acesta din urma nu isi pastra mirosul decat pentru putina vreme si nici nu spala corespunzator, ci doar la temperaturi ridicate. Cu Ariel Detergent Capsule 3in1 Mountain Spring parfumul a devenit placut si persistent, iar spalarea impecabila.
Am asezat capsula intre rufe sau in cuva goala dupa care am asezat hainele, a doua varianta mi s-a parut mai eficienta si vi-o recomand cu caldura si voua.

Detergentul lichid conduce insa detasat in topul preferintelor mele. Spala in profunzime, scoate petele perfect, are un parfum placut si persistent, de cele mai multe dupa astfel de spalari nu mai am nevoie de balsam de rufe.

Pentru ca folosesc detergenti dintro anumita categorie prefer sa ii achizitionez rapid si simplu prin comenzi online, un astfel de site ce poate livra detergenti este Import Direct, aici preturile sunt foarte accesibile livrarea se face acasa. Nu mai e nevoie sa alerg dupa oferte la magazinele fizice. Pentru mai multe detalii privind comenzile puteti contacta Import Direct la numarul de telefon 0755075005 sau la adresa Str. Garii nr 4 D Gheorghieni, Harghita
 
O regula de aur pentru haine impecabile ar fii ca acestea sa fie uscate in afara locunintei, acolo unde aerul le da o prospetime speciala.
De cand am devenit mama nu m-am deprins a spala altfel, ci doar ca spal cu atentie si cu produse de calitate. O singura regula am impus, hainele celui mic le spal separat de toate celelalte.
Masina voastra de spalat face casa buna cu detergentii pe care ii folositi? A mea da.
 
 
 
 
 
 1 thought on “Sunt atenta cand cumpar detergenti”

  • Buna, Roxana !
    Fiecare castiga experienta in timp, nu-i asa 🙂 Eu folosesc doar detergent clasic, in forma de praf, fiindca stiu ca polueaza mai putin decat cel lichid. Adaug uneori Vanish si intotdeauna o tableta pentru saruri. Spal aproape mereu cu apa rece, maxim la 40 de grade si ca sa nu am probleme cu masina din cand in cand pun prosoapele la spalat la 9o de grade cu o cescuta de otet la limpezit. Am tot zis ca incerc si cu o solutie de sapun de casa, dar inca nu m-am invrednicit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *