Cum, cand si de unde imi cumpar carti?

Am zambit cand dintr-o carte mi-a zburat azi o foicica pe care notasem asa: „Imi doresc sa cumpar carti, multe carti astfel incat colectia sa fie ca inainte ba si mai mare”. Am zambit, pentru ca, de vreo patru luni imi cumpar lunar cel putin o carte.

Nu e deloc mult, dar e atat de motivant incat atunci cand privesc spre biblioteca simt o tresarire. O privesc si ma invaluie o stare de bine, simt acea energie a cartilor vii… Ati simtit cum cartile vorbesc atunci cand te uiti la ele si parca iti spun exact ce vrei sa auzi? Ati simtit, stiu asta si veti fi in asentimentul meu si al articolului de fata.

carti
Cum, cand si de unde imi cumpar carti?

Aplicand principii de baza:
– Caut sa imi reintregesc si sa imi innoiesc colectia iar pentru asta am stabilit ce volume lipsesc din cele pe care le stiam deja achizitionate.
– Am urmarit constant recomandarile prietenilor mei de pe goodreads, de regula tin seama de ele pentru ca am selectat persoane cu aceleasi gusturi literare ca ale mele.
– Citesc atent comentariile de pe coperte si sau prefata, daca am ocazia sa le rasfoiesc.
– Cred impresiile celor care le-au citit inaintea mea.
Daca o carte parcurge toate etapele de mai sus si continua sa imi atraga atentia devina eligibila pentru cumparare si e buna de adaugat in cos.

Niciodata nu aleg carti care:

1. Fac parte din categoriile departe de gusturile mele: nu ma atrag sf-urile sau cartile tehnice, dar nici ma dau in vant cele care vorbesc despre istorie, ele risca sa ma plictiseasca de la prima pagina.
2.Imi displac cartile comerciale, prea romantice sau facile.
3.Nu pot sa citesc carti online, indiferent de dimensiunea fontului imi obosesc ochii. Cartea clasica e, insa preferata mea pentru senzatia aceea de implinire pe care o am tinand-o in maini.
4. Nu caut nicicand sa citesc o carte in voga, prefer sa-I treaca momentul de glorie pentru a nu ma simti influentata de euforia celorlalti.

5. Niciodata ebook-uri.

 
Cumpar carti cu bani putini si de cele mai multe ori prefer sa o fac online, la mine in oras mai sunt doua librarii si un singur anticariat, pe cand online oferta de carte este generoasa.

Era sa uit si sa nu pomenesc despre cartile online gratis pe care le printez tocmai din motivul pomenit anterior, imi place sa simt o carte in palma.

Ma intereseaza foarte mult sa am un moment de intimitate cu cartea pe care pun ochii si nu ma simt deranjata de fosnetele din jur sau de insistenta vanzatorului de a-mi recomanda ceva.

Cantaresc mult pretul, nu-mi permit carti care depasesc 40 de lei iar pentru asta am pus la punct o strategie: m-am abonat la noutatile mai multor site-uri si vanez reducerile sau lichidarile de stoc.
De exemplu de la celebra librarie online Libris am putut sa imi achizitionez teancuri de carti la preturi foarte mici.
Un simplu like la paginile de referinta de pe facebook imi aduce zilnic un flux mare de informatii aproape zilnic.
Caut si in baza de date a unui anticariat online precum cel recent descoperit,  printre carti, cartile demult uitate.
O mare apreciere din partea mea au jurnalele exclusiv literare si exista trei pe care le am sub lupa permanent. Al cititoarei de cursa lunga , Chestii livresti si blogul cu doua initiale C. P.– Lumea si cartile ei.

Acestor oameni le datorez multe mici placeri de duminica seara, cand imi propun sa citesc despre carti.

Ma declar multumita de planul de cumparare pus la in practica, nu da niciodata gres iar biblioteca din stanga mea se imbogateste.
Cele mai noi titluri sunt Batranul care citea romane de dragoste si Educatia sentimentala.
Ale voastre care sunt?
Dar de unde si cum va cumparati carti?

sursa foto internet.

Despre Roxana Trandafir 763 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Jurnale frumoase si Blogosfera

Am sa strang din nou o colectie de jurnale frumoase , articole in care cred si idei ce simt ca...

Închide