inainte sa te cunosc

Inainte sa te cunosc, Jojo Moyes

Inainte sa te cunosc are o poveste ce se desfasoara intrun peisaj idilic, acolo unde nu ar trebui sa ajunga nici durerea, nici intristarea si nici moartea dar…
Viata lui Will Traynor, printul din aceasta poveste, capata o turnura neasteptata dupa un teribil accident. Tanarul frumos, bogat, plin de viata si pasionat de lucruri si sporturi extreme pierde totul intro zi ploioasa in mijlocul strazii, unde il loveste o motocicleta si ramane tetraplegic.

inainte sa te cunosc
Cenusareasa din poveste, Louisa Clark, fata cea mai sleampata si mai stearsa din orasel face parte dintro familie saraca si galagioasa a carei ajutor financiar este. Si ea pierde totul cand ramane fara slujba dintro cafenea. Conjunctura o face sa ajunga la poarta castelului familiei Traynor, castel pe care nu-l observase niciodata, acolo urmand sa “il inveseleasca” pe cel ramas in scaun cu rotile aproape complet imobilizat.

Povestea curge fluviu, iar Inainte sa te cunosc se desfasoara ca un roman modern, fara inflorituri si personaje de remarcat. Pun scriitura simplista pe seama stilului jurnalistic care autoarea e obisnuita, cu toate astea recunosc, ca as fi avut o oarecare pretentie.

Revenind la personaje o mentionez pe Camilla Traynor, mama ce ar face orice doar pentru a-l salva pe fiul ei. Femeia cu o alura de doamna de fier reuseste sa ascunda o mare sensibilitate si o profunda durere. Zbaterea ei si incercarea ei de-al scoate pe Will din depresie capata adancimi dramatice.
Tatal tanarului e mai mult absent, el neimplicandu-se si incercand parca sa scape de povara pe care fiul sau o reprezenta asa imobilizat cum se afla.
Intro astfel de familie misiunea tinerei zbanghii si vorbarete va fi una dificila.
Ea e obligata sa nu renunte si de catre mama lui Will, dar si de catre propria-I familie ce atarna si mai tare de banii pe care ii aduce acasa.
Constransa din ambele parti, nesigura, dar ambitioasa continua sa-l ajute pe tanar.

Asa dupa cum ati ghicit, cei doi se indragostesc unul de celalalt in incercarea de a se inveseli. Asta se intampla intrun mod banal ceea ce imi displace.

Dar ce-mi place la aceasta carte? Modul in care e scrisa nu mi-a placut, povestea mai are multe de facut pentru a fii frumoasa, totusi mi-au placut doua caratere.
Dupa doamna Traynor, cel mai tare l-am placut pe Will pentru inteligenta si dragostea de libertate pe care le manifesta neingradit. Avea o demnitate si o frumusete interioara foarte frumos ilustrate.
Camilla si Will va vor ajuta sa cititi cartea, chiar daca nu e una spectaculoasa.
Nota mea o gasiti pe Goodreads.com

Despre Roxana Trandafir 763 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

1 comentariu publicat

  1. Nu am citit cartea, dar am văzut filmul. M-a impresionat foarte mult, exact pentru ceea ce ai subliniat și tu: demnitatea și înțelepciunea profundă a tânărului Will

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Nu e cazul sa ne speriem de ambliopie

Sa nu ne speriem de ambliopie. Nu e o boala, ci o mai sabla performanta a ochilor. Noi, de exemplu...

Închide