David Alexandru
08Nov

David Alexandru, un nume ales cu drag

Reading Time: 2 minutes

David Alexandru a fost numele ales cu mult inainte ca burtica sa capete forma de pantec locuit de baietel, ne-am bazat pe intuitia mea materna si pe numele care ne-au placut cel mai tare.
Intro seara in timp ce pregateam cina l-am intrebat pe Alex dintro data:
-Si cum ai vrea sa-l cheme? Mie imi place mult David.

-David imi place si mie, mi-a raspuns ferm.
-David sau Luca… am zis mestecand in sos, dar Luca Alexandru parca nu suna bine.
-Alexandru? Repeta mirat.
-Da, Alexandru pentru ca e si cel de-al doilea nume al tau si pentru ca ar fii misto sa aiba ceva de la taticul lui.
-Da, ma simt flatat.

-David Alexandru?

-David Alexandru…
-Asa il va chema si va fi micul meu rege.
-Un rege mic si invingator.
– Si voi scrie o poveste despre asta pe blog, ba nu, asa se va numi si pagina mea: Jurnal de mamica de rege mic.
Numele nou se facea puternic auzit in urechile noastre …se simtea parca si  in aroma de usturoi a sosului tomat in combinatie cu mirosul puternic de zapada ce intra pe singura fereastra deschisa in acea seara de iarna.
Ma  bucuram la gandul ca micutul va avea de purtat o avere in nume si abia asteptam sa-l strig, atunci imi sopteam ca ii voi spune Alexandru, acum mai astept, e obisnuit cu primul lui nume.

Entuziasmul cu care povesteam celor din jur despre alegerea din seara cu cina a pierit cand ne-am lovit de remarci precum: “E foarte folosit, il veti striga David si vor intoarce capul 5 din zece.” “Pe mine nu ma intereseaza, e cum vreti voi.” “Asteptati sa vedeti si ce spun nasii, au si ei un cuvant de spus”

Stramband dezaprobator din nas am luat totul ca atare, insa ceea ce mi-a ramas intiparit in minte a fost reactia de total dezgust a bunicului, care, pe langa faptul ca a exclamat respingator “Daavid!” avea pe fata o expresie de rautate. Nu am avut curaj sa-l intreb de ce de teama unui raspuns la fel de rautacios, dar am inteles ca totul se datoreaza faptului ca nu-mi accepta sarcina.
Nu eram de acord ca si naii au un drept sa aleaga. De ce? Doar pentru ca dupa botez religia ortodoxa le confera un statut? Mi se parea un obicei invechit si total nepotrivit pentru momentul in care ne aflam. Ee\ra suficient sa- ne placa noua pentru noi, parintii, urme sa-l strigam toata viata.
David Alexandru a fost numele imprumutat pentru urechile lui Mickey Mouse si-a insemnat un inceput de poveste.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

 

David Alexandru

foto edit canva.com

Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “David Alexandru, un nume ales cu drag

  1. Ați ales foarte bine. Mai toate numele au semnificația lor. În cazul vostru, Alexandru – își are originea în numele grecesc “Alexandros”, care înseamnă “protector al bărbaților / al oamenilor”, iar David – nume ebraic ce semnifică “de iubit”. E minunat! ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *