A nins de 1 Decembrie al meu

A nins azi de 1 decembrie. A nins in sfarsit in prima zi de iarna. La Deva ninge mai rar asa ca, inimile noastre s-au marit de bucurie. In vreme ce David se freca la ochi ca sa-si alunge somnul eu alergam la fereastra sa prind putina zapada in obiectiv.

Peste casele din fata mantia fina si alba atarna protector, dealurile, insa erau goale, peste ele parca nu a nins. Cerul isi ducea povara tot mai aproape.

In casa miroase a floricele si-a friptura cu cartofi la cuptor. Asta e intai decembrie a nostru.
Pentru mine ziua nationala nu a insemnat si nu va insemna niciodata spectacol sau parada militara. Pentru mine a fi roman inseamna altceva. Un basm, o placinta ca la bunica, un gand bun pentru cei care si-au iubit tara pana la ultima suflare, o incurajare pentru cei care ne duc renumele mai departe cu geniu si sclipire.

a nins
Cu gandurile astea serbam ziua de intai decembrie, cand a nins.
Nu mi-e foarte bine si suntem nevoiti sa ramanem acasa. Ne spunem povesti vechi, ne bucuram de primele fotografii ale diminetii si ne dorim sa simtim la fel si in anii ce vin.
La multi ani Romania mea de poveste.

Despre Roxana Trandafir 776 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

1 comentariu publicat

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. La multi ani, Romania. Tara trista si fara de poveste - Roxana Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
inainte sa te cunosc
Inainte sa te cunosc, Jojo Moyes

Inainte sa te cunosc are o poveste ce se desfasoara intrun peisaj idilic, acolo unde nu ar trebui sa ajunga...

Închide