Acasa » Ora vrajita de Kristin Hannah

Ora vrajita de Kristin Hannah

Am vrut sa citesc Ora vrajita pentru ca imi placea foarte tare subiectul. Si cum sa nu-mi placa fiindca vorbeste despre un copil pierdut in salbaticie ce trebuie sa se intoarca la civilizatie. Initial avea toate premisele sa ma cucereasca.
Atunci cand Julia Cates e chemata de catre sora ei in orasul natal pentru un caz aceasta tocmai se afla in plin declin profesional, o pacienta a sa omorase niste copii intro biserica in timpul unei crize. Psihiatrul pentru copii si adolescenti fuge de povara si insinuarile mass media acceptand provocarea de a se intoarce acasa  dar se pomeneste in mijlocul unei comunitati restranse unde barfa e la rang de regula.

 

Dar de cine se va ocupa reputata doctorita in dizgratie il accepta? De o fetita de sase ani aparuta in oras in Ora vrajita, atunci cand soarele de toamna inunda natura si o iubeste colorand-o magic.

Fetita ce are un lup in brate e complet salbatica si nu cunoaste nici macar limbajul. Ellen, sefa politiei din oras vrea sa preia cazul si sa-I gaseasca parinti, dar fiindca nu stabileste nicio comunicare cu fata o cheama in ajutor pe sora sa.
Julia incearca sa se apropie de copila si suporta cu stoicism atacul ei, dar si refuzul de a vorbi.
Medicul care se ocupase de ea  inainte e complet dezarmat si lasa totul in seama femeii cu o pregatire prealabila.

In timp ce fata se chinuie sa se adapteze cei trei adulti din preajma ei isi fac viata imposibila reciproc.

Julia se indragosteste iremediabil de Max colegul de breasla si fostul curant al micutei, Ellen chema presa cu gandul de a gasi mai usor familia copilei, dar creaza un vacarm in oras datorita reputatei si esecului Juliei. Max traieste intro insingurare voita, dar se gandeste la nou venita in viata lui.
In timp ce fetei lup i se citesc povesti si i se studiaza ranile si urmele legaturile de pe picioare, afara lumea fierbe in asteptarea a ceva senzational.
Mi s-a parut usor ciudat ca mica salbatica stia sa foloseasca toaleta, un lucru atat de comun traiului intro casa, dar uitase cum sa se incalte sau cum sa manance din farfurie.
Pe masura ce inainteaza povestea in Ora vrajita am gasit samanta aceea de telenovela americana. Un balci simplu in care cineva se iubeste cu altcineva si restul sunt doar povesti siropoase.
Fetita lup putea sa faca istorie cu cazul sau, insa totul se rezuma la terapiile de sustinere la care reactioneaza atasandu-se de medicul curant si incepand se verbalizeze cand I se lectureaza Alice in tara minunilor, asa ramandu-I numele dupa eroina ce strabate lumi.
Curios este ca Ora vrajita e doar o ora trecuta repede in revista si e doar un nume sonor pentru o carte proasta, pe cand putea sa fie speculata si alaturata ideii de copil salbatic nastea ceva fabulos.
O stea ii atribui, mai multe nu pot.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

ora vrajita

4 thoughts on “Ora vrajita de Kristin Hannah”

  1. Pingback: Recenzie Gradina de iarna de Kristin Hannah | Biblioteca Prăfuită

  2. Pingback: Gradina de iarna de Kristin Hannah | Roxana Trandafir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *